Recordaantal bezoekers Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam heeft in het jaar 2018 een recordaantal van 279.039 bezoekers mogen ontvangen. Het Paleis was in 2018 in totaal 241 dagen open voor bezoekers.

Het bijzondere gebouw in het hart van Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van Z.M. Koning Willem-Alexander en daarbuiten zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Het Amsterdamse Paleis is daardoor altijd volop in gebruik. Ook in 2019 zal het Koninklijk Paleis Amsterdam veelvuldig geopend zijn voor bezoekers.

Agenda 2019

Vanaf 19 januari t/m 10 maart  2019 is het prachtige  Guriev servies en het zilveren Engels Plateau van Koning Willem II en Koningin Anna Paulowna te zien onder de titel Dineren in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het unieke servies was onderdeel van de bruidsschat van Prinses Anna Paulowna, dochter van de Russische Tsaar, en beschilderd met allegorische, klassieke en folkloristische motieven. In de jaren na zijn inhuldiging in 1840 kocht Koning Willem II een uitgebreid verguld zilveren tafelgarnituur dat wij nu kennen onder de naam Engels Plateau, delen ervan worden nog steeds gebruikt tijdens staatsbezoeken in het Koninklijk Paleis Amsterdam (www.paleisamsterdam.nl/guriev)

De tentoonstelling Het Universum van Amsterdam is vanaf 29 juni 2019 te zien. In de vloer van de Burgerzaal van het Paleis liggen de drie grootste wereld- en sterrenkaarten ter wereld, met elk een diameter van ruim 6 meter. De tentoonstelling is een samenwerking met de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Naast de grootste kaarten ter wereld zijn dan ook topstukken uit de Bijzondere Collecties te zien.

www.paleisamsterdam.nl

Koninklijk Paleis Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
https://www.paleisamsterdam.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234