40.000 Kinderen de straat op voor méér spelen

Van maandag 5 maart tot en met zaterdag 10 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers, merendeels kinderen, langs de deuren om geld op te halen voor hun club én voor Jantje Beton. 50% Van de opbrengsten gaat naar de clubkas van de verenigingen waar de collectanten zich voor inzetten en 50% van de opbrengsten is voor speelprojecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen met de collectanten voor dat meer kinderen in Nederland kunnen spelen. Een aantal vrijwilligers loopt dit jaar voor het eerst met de pincollectebus, waarbij mensen eenvoudig met hun pin anoniem kunnen doneren.

Spelen is belangrijk
1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Maar spelen is super belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen houdt je bovendien vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen. Daarom zegt Jantje Beton ook: stop nooit met spelen.

Lekker buitenspelen

De 14 jarige Nora Marinusse collecteert al vijf jaar voor Jantje Beton. ‘Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat er misschien kinderen zijn die wel willen buitenspelen, maar dat nergens kunnen. Bij Scouting speel ik lekker buiten, daarom is Scouting voor Jantje Beton ook een doel. Ik hoop dus dat veel mensen geven als ik met de collectebus voor hun deur sta’.

Nieuw: doneren met je pinpas!

Nora is een van de vrijwilligers die volgende week voor het eerst met een pincollectebus collecteren. ‘Met deze bus kunnen mensen voortaan ook contactloos én met pin geven. Ik denk dat het collecteren makkelijker wordt, de opbrengst hoger en dat ik minder afwijzingen krijg aan de deur’, aldus Nora, die niet kan wachten om met de nieuwe collectebus op pad te gaan.

Veilig en anoniem

De komende tijd gaan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen in 50 verschillende gemeenten voor het eerst met de pincollectebus op pad. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. Als donateur kun je zelf het bedrag bepalen. Het goede doel krijgt geen gegevens van de gever. Je blijft anoniem, zult niet gebeld worden en zit nergens aan vast. Nora: ‘Ik ga gewoon uitleggen hoe het werkt en vragen of ze willen pinnen. Ik denk dat veel mensen het leuk vinden om het uit te proberen en de bus ziet er gewoon gaaf uit.’

 

Meer informatie                                                                                                

Voor meer informatie over Jantje Beton en de collecte, kijk op www.jantjebeton.nl

\

Jantje Beton

plaats:
Utrecht
website:
https://www.jantjebeton.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234