Bert Mennings nieuwe algemeen directeur Limburgs Museum

De raad van toezicht van het Limburgs Museum benoemt Bert Mennings als de nieuwe algemeen directeur. Hiermee kiest het museum voor een netwerker, cultureel ondernemende innovator en verbinder met een ruime ervaring in de museale en erfgoedsector. Zijn taak is om meer mensen op moderne wijze  maatschappelijk-culturele verhalen van Limburg door de jaren heen te laten ervaren. Samenwerken met het maatschappelijk middenveld is essentieel.  

Bert Mennings (1968) groeide op in het Gelderse Babberich in de Liemersstreek. Sinds 2012 is hij verbonden aan het Cobra Museum in Amstelveen. Als business developer heeft hij daar succesvol een impuls gegeven aan het cultureel ondernemerschap waardoor het museum de afgelopen jaren heeft kunnen investeren in een nieuwe artistieke koers. Bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam heeft hij als bestuurder leiding gegeven aan de herpositionering en herfinanciering van het museum en glasblazerij.

Daarvoor realiseerde hij voor de provincie Noord-Holland met diverse stakeholders grote meerjarige programma’s op het snijvlak van cultuur en regionaal erfgoed. Denk hierbij aan de Westfriese Omringdijk, de Stelling van Amsterdam en het reizend theaterfestival Karavaan.

Mennings weet goed hoe hij een ambitieuze visie dient te ontwikkelen. Verder heeft hij veel ervaring in het opzetten van samenwerkingen met andere instellingen en bedrijven. Hij zal aan de slag gaan om de verhalen die het Limburgs Museum te vertellen heeft, goed per doelgroep te laten aansluiten. Een vader met dochter wil op een andere manier cultuur beleven dan een echtpaar op leeftijd. Een van de prioriteiten voor het Limburgs Museum is samenwerking met culturele en maatschappelijke partners, onder andere Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Wilma Delissen-Tongerlo, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn verheugd dat Bert Mennings als algemeen directeur bij het Limburgs Museum aan de slag zal gaan. We zijn ervan overtuigd dat hij meer mensen op een moderne wijze het maatschappelijk-culturele verhaal van Limburg zal laten ervaren in nauwe samenwerking met andere instellingen en bedrijven. Ook dank ik interim-directeur Rob Schmitz en zijn hele team voor hun inzet de afgelopen maanden.”

Bert Mennings: “Ik ben zeer vereerd en trots dat ik de kans krijg om directeur van het Limburgs Museum te worden. Limburg is een fantastische provincie. Ik kijk ernaar uit om, samen met het geweldige team van het Limburgs Museum, mooie en interessante verhalen te gaan vertellen over het rijke heden en verleden van Limburg. Erfgoed heeft de toekomst, is mijn overtuiging. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Bert Mennings zal vanaf vandaag direct betrokken zijn bij het Limburgs Museum en met ingang van 1 april de functie van algemeen directeur op zich nemen. In april zal hij zich ook vestigen in Venlo.

Geplaatst in:

Limburgs Museum

plaats:
Venlo
website:
https://www.limburgsmuseum.nl/nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234