Informatiebijeenkomst 100 dagen tot aan de Europese verkiezingen

Over ruim drie maanden (100 dagen) is het zover: dan geeft Nederland de aftrap voor de op één na grote democratische oefening in de wereld: de Europese verkiezingen. Op 23 mei kunnen alle kiesgerechtigde inwoners van Nederland stemmen voor de Nederlandse afgevaardigden in het Europees Parlement voor de periode 2019 - 2024. Daarna volgen de overige 26 lidstaten en op zondag 26 mei om 23 uur sluiten de laatste stembussen in Italië en kunnen we de eerste voorlopige uitslagen verwachten. Maar al ruim voordat het zover is zal het Europees Parlement u op de hoogte houden door o.a. het publiceren van peilingen uit alle lidstaten. 

Er staat veel op het spel bij deze verkiezingen. Slagen de huidige grote politieke families er in om hun gezamenlijke meerderheid te behouden? Of ontstaan er nieuwe coalities  Wat gaan nieuwkomers zoals de partij van Macron in Frankrijk en Forum voor Democratie in Nederland doen? En wie van de Europese lijsttrekkers (waaronder Frans Timmermans en Bas Eickhout) volgt straks Jean-Claude Juncker op als voorzitter van de Europese Commissie?

Graag nodigen we u van harte uit voor een lunchbijeenkomst op 19 februari in het Huis van Europa in Den Haag waar we een uitleg zullen geven van een nieuwe online tool op de website van het Europees Parlement met peilingen uit alle EU lidstaten. Daarnaast geven we u alle informatie om deze verkiezingen zo goed mogelijk te kunnen verslaan, zoals:

-          Het tijdspad van de nationale kandidaatstelling tot aan de beëdiging van de nieuwe Europese Commissie op 1 november van dit jaar.

-          Waar u informatie kunt vinden over allerhande onderwerpen aangaande deze verkiezingen.

-          Hoe u straks praktisch verslag uit kunt brengen vanuit Brussel of Den Haag (wanneer en waar accrediteren).

-          Wat de veranderingen in het Europees Parlement zijn als gevolg van de Brexit.

Registreren voor de lunchbijeenkomst kan via petronella.gorter@ep.europa.eu

Inloop, met broodje: 12:00

Discussie: 12:30-13:30.

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, Den Haag

 

Europees Parlement

plaats:
Den Haag
website:
http://www.europeesparlement.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234