Sterke stijging online bereik van CoronaMelder app in Nederland

Amstelveen, 21 oktober 2020 – Uit cijfers van GfK DAM blijkt dat sinds de oorspronkelijke landelijke introductie van de CoronaMelder app in september het online bereik is gestegen naar 3.689.000 personen van 13 jaar en ouder. Dit is meer dan 25% van de totale Nederlandse bevolking.

Na een periode van uitstel is de CoronaMelder app uiteindelijk op zaterdag 10 oktober landelijk geïntroduceerd. In de weken voor de introductie was het gebruik van de app vooral hoog in de provincies Drenthe en Overijssel, dat waren ook de plekken waar de testfase van de app heeft gelopen.

In de week van de landelijke introductie is met name het gebruik in de provincie Zuid-Holland sterk gestegen. In Flevoland ligt het online bereik relatief gezien het hoogst met 33% en in Zeeland en Groningen is het bereik met minder dan 20% het laagst.

Opvallend is dat het gebruik van de app onder ouderen relatief hoger ligt dan onder jongeren. Van de groep 50 tot 65 jarigen heeft inmiddels 30% de app op hun smartphone.

In week 41 (5 t/m 11 oktober) hebben meer dan 3 miljoen personen de app gebruikt (21%). Dat is een nieuw record na de introductie van de CoronaMelder app.

Geplaatst in:

GfK DAM toont het digitale gedrag in Nederland sinds 2013: welke websites en apps worden gebruikt op smartphone, tablet en PC/laptop?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in een panel waarin het digitale gedrag in Nederland passief wordt gemeten.

Over GfK
GfK verbindt gegevens en wetenschap. Innovatieve onderzoeksoplossingen bieden antwoorden op belangrijke zakelijke vragen rond consumenten, markten, merken en media - nu en in de toekomst. Als onderzoek - en analysepartner belooft GfK zijn klanten over de hele wereld "Growth from Knowledge".

GfK Netherlands B.V.

plaats:
Amstelveen
website:
https://www.gfk.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234