Inschrijving Waterinnovatieprijs verlengd tot en met 14 oktober

Vernieuwende en baanbrekende ideeën die de waterschappen helpen het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper te maken, maken kans op de Waterinnovatieprijs 2019. De uiterste mogelijkheid om innovaties in te zenden is verplaatst van 7 oktober naar 14 oktober. Bedrijven, overheden en particulieren hebben nu dus een week langer de tijd om hun idee in te dienen en zo kans te maken op de Waterinnovatieprijs 2019.

De Unie van Waterschappen en de NWB Bank reiken dit jaar voor de achtste keer de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Daar wordt altijd een extra categorie aan toegevoegd die inspeelt op de actuele opgave van de waterschappen. Dit jaar is dat de digitale transformatie. Innovaties die het proces van digitalisering voor de waterschappen kunnen versnellen en versoepelen zijn dit jaar daarom welkom in de speciale categorie ‘Digitale transformatie’ zijn daarom van harte welkom.

Meedoen?
Iedereen mag meedoen; overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Er kunnen één of meerdere projecten worden ingeschreven in één van de vier categorieën. Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet de inzending uitblinken in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Het project mag al zijn uitgevoerd, maar ook projecten die nog in de planfase zitten, zijn van harte welkom. Zelfs projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is. Kijk voor inspiratie en de criteria op https://waterinnovatieprijs.nl/.

Prijsuitreiking
De genomineerden worden op het Deltacongres van 14 november in Goes bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op het Waterinnovatiefestival op 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht

Geplaatst in:

Voor meer informatie: Jane Alblas, communicatieadviseur Unie van Waterschappen (jalblas@uvw.nl), telefoon 06-35112345 of kijk op waterinnovatieprijs.nl.

Unie van Waterschappen

plaats:
Den Haag
website:
https://www.waterinnovatieprijs.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234