H/ART in de Bijlmer: pop-up verbindt met gratis kunstabonnementen

Donderdag 20 augustus opent pop-up expositieruimte en kunstuitleen H/ART haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Kunst én buurtcontact staan hierbij centraal. H/ART vestigt zich op de begane grond van het nieuwe wooncomplex OurDomain, waar vanaf deze maand maar liefst 1600 woningen tot een thuis worden gemaakt. H/ART geeft 100 kunstuitleenabonnementen voor één jaar aan nieuwe en huidige buurtgenoten cadeau om de connectie met de buurt te versterken. Middels de levendige pop-up én de kunst leren bewoners elkaar en hun (toekomstige) buurt beter kennen.

H/ART: Home is where the art is

H/ART wil nieuwe en huidige buurtgenoten een thuisgevoel geven. Nieuwe bewoners van woontoren OurDomain, buurtgenoten en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om te komen kijken en kiezen. 

“De kunstwerken vertellen verhalen over Zuidoost. Bewoners uit de buurt en nieuwe bewoners krijgen de mogelijkheid om deze verhalen in huis te nemen. Zo maken ze op een bijzondere manier kennis met de Bijlmer.” - Jesse Jörg, HOBU 

100 keer kunst cadeau

Dankzij H/ART krijgen nieuwe en huidige buurtbewoners meer connectie met de buurt. Niet alleen doordat zij elkaar bij H/ART ontmoeten, maar ook doordat de kunst waarden van de Bijlmer verbeeldt en veel kunstwerken gemaakt zijn in Zuidoost.

“De kunstcollectie van H/ART is een capita selecta van de ruim 2.000 werken die we bij CBK Zuidoost in huis hebben. Het is een afspiegeling van onze totale collectie, waarbij  interculturele beeldtaal in onderwerp of vormgeving ons uitgangspunt is.” - Maureen Cox, CBK Zuidoost

Talks, walks en exposities

Het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost verzorgt niet alleen de kunstuitleen, maar ook een mooi programma. ‘Talks’ van lokale makers, ‘walks’ langs de indrukwekkende publieke kunstwerken en bijzondere exposities volgen elkaar in rap tempo op. Ook worden (nieuwe) bewoners uitgedaagd om mee te beslissen over nieuw aan te kopen werk van makers uit Zuidoost. 

Eerste pop-up locatie 

De eerste pop-up locatie ligt vlakbij station Holendrecht: tot en met 26 september is H/ART gevestigd aan Markelerbergpad 5, waar komende jaren een nieuwe stadswijk verrijst. 

H/ART is vanaf heden te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. De officiële, feestelijke opening van H/ART is op donderdag 20 augustus van 17.00 tot 20.00 uur, met live muziek, DJ en een openingswoord van Dirk de Jager (dagelijks bestuur Zuidoost). 

H/ART heeft een modulair interieurconcept met kenmerkende spanbanden (van Studio Stam en Zagwes). H/ART zal opduiken op meer plekken in het Amstel III gebied, waar de komende jaren veel appartementencomplexen worden ontwikkeld.

Initiatiefnemers

H/ART is een concept van HOBU. Het project wordt gerealiseerd door CBK Zuidoost in samenwerking met HOBU, MBO College Zuidoost ROCvA, Studio Stam en Zagwes. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Greystar.

Geplaatst in:

Opening & interview mogelijkheden:

Het is mogelijk om de initiatiefnemers te interviewen voorafgaand of tijdens de opening. Neem voor meer informatie, interviews of aanwezigheid bij de opening contact op met HOBU of CBK Zuidoost via:

- Jesse Jorg | jesse@wethecity.nl | 06 30228723

- Maureen Cox | m.cox@cbkzuidoost.nl | 020 2252880

- Cathelijn de Reede | PR voor HOBU | cat@springtidestudios.com

Foto’s:

Foto’s (met credits: Randy Dacosta) zijn te downloaden via deze link: https://bit.ly/PersmapHART
In de map staat ook het persbericht in word en pdf.

Achtergrondinformatie:

HOBU - HOBU is actief als aanjager in het gebied Holendrecht en Bullewijk. HOBU wordt gevormd door WeTheCity, Pop-Up City en Vinger.nl. HOBU werkt samen met lokale pioniers aan tijdelijke én duurzame initiatieven die leiden tot kwalitatieve, gemengde stadswijken. Meer informatie is te vinden op hobu.amsterdam.

CBK Zuidoost - Stichting Centrum Beeldende Kunst Zuidoost is al 30 jaar hét expertisecentrum voor actuele beeldende kunst met interculturele accenten. CBK Zuidoost brengt kunst bij het grote publiek door tentoonstellingen, de kunstuitleen collectie, kunsteducatie, artist-in-residence, opdrachten, kunst in de openbare ruimte en debatten. Het programma is gebaseerd op actuele ontwikkelingen in de samenleving. De kunstuitleen biedt mensen de mogelijkheid om tegen een marktconforme prijs unieke kunst in huis te halen. Meer informatie is te vinden op www.cbkzuidoost.nl.

H/ART bezoekadres - H/ART is gevestigd in de plint van OurDomain Amsterdam South East: Markelerbergpad 5,
1105AW Amsterdam Zuidoost. H/ART bevindt zich rechts van hoofdingang.

HOBU

plaats:
amsterdam
website:
https://hobu.amsterdam/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234