STZ laat innovatiekracht in topklinische opleidingsziekenhuizen zien

Na het succes van de eerste STZ-innovatiechallenge in 2016, ter ere van het lustrum van de STZ, heeft in 2017 de tweede editie plaatsgevonden. De zoektocht naar innovaties die de zorg voor de patiënt verbeteren en zich lenen voor opschaling binnen de STZ-ziekenhuizen, heeft een rijk beeld aan innovaties, samengevoegd in de tweede jaargang van de innovatie-uitgave, opgeleverd. “De STZ laat hiermee vol trots zien welke innovatiekracht STZ-ziekenhuizen hebben en hoe wij voortdurend samenwerken aan betere patiëntenzorg.”

Alle inzendingen zijn opgenomen in de digitale uitgave die te vinden is op de website van de STZ. Alle inzendingen samen geven een goed beeld van de manier waarop STZ-ziekenhuizen invulling geven aan de zorg van de toekomst en welke mooie innovaties meestal in samenwerking met externe partners tot stand komen.

De eerste 10 innovaties hebben de hoogste beoordeling gekregen van een onafhankelijke beoordelingscommissie van externe innovatie-experts. Bij de beoordeling is gelet op innovativiteit, patiëntgerichtheid, betrokkenheid van zorgverleners, samenwerking, opschaalbaarheid, duurzaamheid en haalbaarheid. De top 3 heeft de meeste stemmen gekregen van de ALV van de STZ (bestuurders en dokters) op basis van de vragen:

-Welke innovatie krijgt mijn commitment voor implementatie in mijn ziekenhuis?

-Welke innovaties dragen het meeste bij aan het verbeteren van de zorg voor de patiënt?

-Welke innovaties lenen zich het meest voor opschaling binnen de STZ-ziekenhuizen?


Op deze manier is er ook daadwerkelijk commitment ontstaan voor het opschalen van de innovaties in de STZ-ziekenhuizen. Met name voor de nummer één, de ‘PIJN app’ van het OLVG aangezien hun pitch tijdens de finale door meer dan 200 mensen uit STZ-ziekenhuizen als winnaar uit is geroepen.

De STZ zet zich inmiddels al volop in voor de opschaling van de winnende innovatie in zoveel mogelijk STZ-ziekenhuizen zodat een grote groep patiënten en zorgprofessionals voordeel van de innovatie kan hebben.

STZ is de vereniging van voorhoedeziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg. De 26 aangesloten ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen en de focus te leggen op de pijlers: wetenschap, topklinische zorg en opleiding. De STZ-ziekenhuizen werken in verschillende netwerken samen om binnen de ziekenhuizen het topklinisch klimaat te versterken en daardoor betere zorg voor de patiënt te bieden. Aangezien de ziekenhuizen zelf mee hebben bepaald wie de STZ-innovatie award 2017 in ontvangst heeft genomen, ontstaat de unieke kans om daadwerkelijk tot opschaling binnen de STZ te komen.

Met de innovatiechallenge laat de STZ de innovatiekracht van STZ-ziekenhuizen zien. Gezien de energie die de challenge losmaakt en de impuls die het geeft aan het overnemen van goede voorbeelden van collega ziekenhuizen in plaats van steeds zelf het wiel proberen uit te vinden, organiseert de STZ in 2018 opnieuw een innovatiechallenge. Inzenden kan vanaf 5 februari 2018 tot 9 april 2018. 

Geplaatst in:

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Kim Vereijken: k.vereijken@stz.nl

STZ

plaats:
Utrecht
website:
http://www.stz.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234