Prinses Margriet bij viering 25-jarig jubileum KVNR

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is donderdagmiddag 29 juni aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) op het schip SS Rotterdam. Tijdens de viering zal Prinses Margriet het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Dóór op vol vermogen!’ in ontvangst nemen.

Prinses Margriet is petekind van de Nederlandse koopvaardij en erelid van de KVNR. De redersvereniging behartigt al 25 jaar de belangen van de Nederlandse reders en vertegenwoordigt vrijwel alle in Nederland gevestigde bedrijven die met schepen op zee actief zijn. De vereniging is in 1992 ontstaan uit een fusie van haar voorgangers in de grote handelsvaart (KNRV) en kleine handelsvaart (VNRK). De geschiedenis van de Nederlandse redersverenigingen gaat meer dan 180 jaar terug in de tijd.

De Nederlandse reders nemen die middag ook afscheid van bestuursvoorzitter Tineke Netelenbos. Zij heeft zich sinds 2008 ingezet voor de belangen van de Nederlandse zeescheepvaart. Zij was ook voorzitter van de Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden (TAZ)*. Mede dankzij de TAZ-activiteiten heeft het aantal zeevaartstudenten sinds 2008 een onstuimige groei doorgemaakt. De periode vanaf 2008 wordt verder gekenmerkt door de grote gevolgen van de wereldwijde financiële crisis die in september 2008 uitbrak, waarvan de zeescheepvaart nog steeds niet is hersteld.

*De Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden (TAZ) is een samenwerkingsverband dat in 2007 in het leven is geroepen door maritieme organisaties, waaronder de KVNR, om jongeren te enthousiasmeren voor het zeevarende beroep.

Geplaatst in:

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.kvnr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234