CINOP Lentesessie ‘Global trends & local impact’ – 11 april 2019

Hoe koppelen we mondiale trends aan de regionale innovatieagenda? Wat gebeurt er al aan regionale samenwerking en eigentijds onderwijs, en wat kan ik daarvan leren? Dit jaar is ‘Global Trends & local impact’ het thema van de CINOP Lentesessie. Keynote-speaker Jan Willem Velthuijsen (PWC Europe & RUG) praat de deelnemers bij over ingrijpende mondiale trends en de impact daarvan op onze regionale arbeidsmarkt en het onderwijs. Er zijn diverse best practices van regionale samenwerking door overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De CINOP Lentesessie vindt plaats op 11 april a.s. in het Spant! in Bussum.

Deelnemers gaan naar huis met veel stof tot nadenken. En met concrete tips uit diverse praktijkvoorbeelden, zoals:

-een praktijkvoorbeeld van een regionale aanpak van jeugdwerkloosheid waarbij jongeren, werkgevers, gemeenten, UWV en onderwijsinstellingen hun kennis en krachten bundelen;

-de toepassing van data-science in de praktijk van het bedrijfsleven en het onderwijs, m.m.v. het ‘Swarmlab’ van Maastricht University;

-eigentijds onderwijs via de ‘Escaperoom 21e eeuwse vaardigheden’. Deze biedt inzicht en praktische tips over hoe je studenten kunt voorbereiden op de toekomst in de 21ste-eeuw;

-de aanpak van grensoverschrijdend onderwijs in de Euregio; leren van en met de buren over de grens in Duitsland;

-praktisch voorbeeld van flexibel onderwijs op maat in de zorg: hoe kun je met validering van reeds aanwezige kennis en vaardigheden volwassenen sneller inzetbaar maken in de zorg?


Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is bij de overheid, het bedrijfsleven, een onderwijsinstelling, loopbaanbegeleidingsdienst of brancheorganisatie en die betrokken is bij deze vraagstukken.

Programma

13.00 uur | Inloop

13.30 uur | Start Lentesessie – Welkom door Huub Dekkers, algemeen directeur CINOP

-Plenair: keynote door Jan Willem Velthuijsen

-Inspirerende en actieve subsessies

-Plenair: College Tour - vragen uit de zaal n.a.v. keynote en subsessies

-Wrap-up


17.15 uur | Netwerkborrel

Praktische informatie

Locatie: Spant!

Adres: Doctor Abraham Kuyperlaan 3 | 1402 SB Bussum

Tijden: aanvang: 13.30 uur | einde: 17.15 uur

Meer informatie en registratie: https://www.cinop.nl/89_4158_CINOP_Lentesessie_2019_|_Global_trends___local_impact.aspx

Geplaatst in:

Over CINOP | Stichting CINOP realiseert gefundeerde en integrale oplossingen voor complexe onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken. We zetten ons in voor een optimale deelname van iedereen aan de samenleving, vandaag en morgen. Daarvoor maken we verbindingen met onderwijs, overheid en bedrijfsleven. We zijn gespecialiseerd in vraagstukken rondom flexibel onderwijs, professionalisering in het beroepsonderwijs en arbeidsmarktleren: een leven lang ontwikkelen. Ook internationaal zijn we actief: samen met onze partners dragen we bij aan mobiliteit, Europese leermogelijkheden en kennistransfer naar landen waar scholing nog in de steigers staat.

CINOP BV

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
https://www.cinop.nl/home.aspx

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234