Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 uit

Zijne Majesteit de Koning reikt vrijdagmiddag 5 oktober 2018 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 9.000 euro. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III hebben de Koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en Koning Willem-Alexander deze traditie voortgezet. De Koninklijke Prijs is bedoeld om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren. Nederlandse beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen naar de prijs. Dit jaar zonden 230 kunstenaars beeldmateriaal in.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 6 oktober tot en met 11 november. Het Paleis is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur (tijdens de herfstvakantie ook op maandag geopend).

#koninklijkeprijs #paleisamsterdam #koninklijkhuis

www.koninklijkeprijs.nl / www.paleisamsterdam.nl

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Aanvangstijd: 16.00 uur

Accreditatie tot uiterlijk woensdag 3 oktober, 12.00 uur per e-mail aan rvd.pers.kh@minaz.nl onder vermelding van na(a)m(en), medium en functie.

Bij een groot aantal aanmeldingen kan een beperkte toelatingsregeling gelden. U wordt hierover op uiterlijk 4 oktober per e-mail geïnformeerd.

Informatie prijswinnaars en tentoonstelling:

Koninklijk Paleis Amsterdam, mevr. G.M. Çelebi-Arendsen

tel. 020 –522 6157

email: g.celebi@dkh.nl

www.paleisamsterdam.nl

www.facebook.com/paleisamsterdam

www.twitter.com/paleisamsterdam

Voorbezichtiging is mogelijk op donderdag 4 oktober 2018 om 14.00 uur. Aanvragen daarvoor ook bij Gaby Çelebi

Let op! Er rust een embargo op het bekendmaken van de winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 tot vrijdag 5 oktober om 17.00 uur.

Rijksvoorlichtingsdienst 070 – 3564142 www.koninklijkhuis.nl www.youtube.com/koninklijkhuis www.facebook.com/hetkoninklijk.huis www.twitter.com/koninklijkhuis
www.instagram/koninklijkhuis

Koninklijk Paleis Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://paleisamsterdam.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234