AALTJE VAN ZWEDEN OPENT NIEUWBOUW LEO KANNERCOLLEGE

Op dinsdag 11 april a.s. verricht Aaltje van Zweden de officiële opening van het nieuwe gebouw van het Leo Kannercollege te Leiden. Deze school is één van de weinige scholen in Nederland waar onderwijs op de niveaus vmbo-tl, havo en vwo wordt aangeboden, exclusief gericht op leerlingen met een autisme spectrum stoornis (ass). Het nieuwe gebouw is speciaal ontworpen met het oog op deze doelgroep.

Aaltje van Zweden en haar man Jaap zetten zich via de door hen 20 jaar geleden opgerichte Stichting Papageno en het Papagenohuis Laren in voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme. Jaap van Zweden opende in 2008, een half jaar na de start, het Leo Kanner College in de tijdelijke huisvesting van dat moment.

Bij de ontwikkeling en het ontwerp van het nieuwe gebouw van het Leo Kannercollege is overduidelijk rekening gehouden met het onderwijssysteem en de behoeften en wensen van de leerlingen en medewerkers. Dit is niet alleen terug te zien in de plattegrond, de indeling en de zichtlijnen, maar ook in het materiaalgebruik binnen èn buiten.

Het Leo Kannercollege is opgericht voor leerlingen met een vorm van autisme die in het regulier voortgezet onderwijs niet tot leren kwamen. In 2007 startte de school met veertig leerlingen, nu zijn dat er bijna 300. De leerlingen komen niet alleen uit de regio Leiden, maar ook van ver daarbuiten.

Het Leo Kannercollege maakt deel uit van de Leo Kanner Onderwijsgroep. Deze stichting biedt vanuit zes locaties in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoetermeer speciaal basis- en voortgezet onderwijs aan bijna 1000 kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot twintig jaar.

Stichting Professor Dr. Leo Kanneronderwijsgroep

plaats:
Leiden
website:
www.leokanner.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234