Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen beschikbaar voor Beiroet

 Stichting Vluchteling stelt een kwart miljoen euro ter beschikking voor slachtoffers explosie Beiroet  

Op 4 augustus is de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door een verschrikkelijke explosie. Stichting Vluchteling stelt uit haar noodhulpreserves per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor hulp aan de slachtoffers. IBAN 999 van Stichting Vluchteling staat open voor giften.  

 Dit maakte directeur Tineke Ceelen vandaag bekend na spoedoverleg met onze partner in Libanon. Zeker 100 mensen zijn bij de explosie om het leven gekomen en daarnaast zijn minstens 3.000 mensen gewond geraakt. De verwachting is dat deze aantallen verder zullen oplopen. Veel Libanezen zijn hun huis kwijtgeraakt en verkeren in shock. Libanon vangt al jarenlang, zeer gastvrij, grote aantallen Syrische en Palestijnse vluchtelingen op en ook onder hen zijn vele slachtoffers.  

Ramp op ramp treft geteisterd Libanon  

De enorme explosie in de haven van Beiroet heeft een land getroffen dat al in een diepe crisis verkeert. De VN stelt dat driekwart van de bevolking vóór de ramp al hulp nodig had. De economie implodeert, hongersnood dreigt, er is werkloosheid en ook corona eist zijn tol. “Crisis op crisis op crisis, verzucht Tineke Ceelen. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de vele vluchtelingen die moeten zien te overleven en die keer op keer weer voor onmenselijk grote uitdagingen worden gesteld.” 

Oorlog en vluchtelingen  

De oorlog in buurland Syrië heeft al sinds jaar en dag grote gevolgen voor Libanon. Geen enkel ander land vangt per hoofd van de bevolking zoveel Syrische vluchtelingen op. In Libanon verblijven volgens de VN ruim 884.000 Syrische vluchtelingen, meer dan 210.000 vluchtelingen wonen in de stad Beiroet.   

Noodhulpverlening 

Ter plekke wordt onderzoek gedaan naar de noden op het gebied van voedselverstrekking, onderdak, psychosociale ondersteuning en cash hulp. Stichting Vluchteling stelt haar bijdrage daarvoor beschikbaar. IBAN 999 (NL48 INGB 0000 000999) is opengesteld voor giften.  

   

 

Stichting Vluchteling giro 999

plaats:
Den Haag
website:
https://www.vluchteling.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234