GHRD: 'Pakistan, Stop Underaged Forced Conversions and Marriages!'

Den Haag, 11 december 2017 – Op 12 december 2017 zal de ngo Global Human Rights Defence (GHRD ) twee korte documentaires vertonen over de ernstige mensenrechtenschendingen in Pakistan. De screening zal plaatsvinden van 16:00 tot 19:00 uur in Pathé Buitenhof te Den Haag. Aansluitend is er een Q&A -sessie met een mensenrechtenactivist uit Pakistan.

In Pakistan zijn er elk jaar minstens 1.000 minderjarige meisjes slachtoffer van gedwongen religieuze bekeringen en kindhuwelijken. De slachtoffers behoren vaak tot religieuze minderheden. Sinds de onafhankelijkheid van Pakistan in 1947 ondergaan deze minderheden (meestal Christenen en Hindoes) ernstige mensenrechtenschendingen. Hoewel gedwongen religieuze bekeringen en kindhuwelijken in Pakistan bij wet verboden zijn, bevinden slachtoffers en families/ nabestaanden zich in een uitzichtloze situatie . Het is van groot belang dat er een einde komt aan deze erbarmelijke situatie.  

GHRD is een internationale mensenrechtenorganisatie, die zich richt op de rechten van religieuze minderheden in Pakistan en Bangladesh. Door het organiseren van deze screening vraagt GHRD aandacht voor de rechten van de minderheden in Pakistan. Er zullen gedurende het programma twee korte documentaires worden vertoond over de leefsituatie van minderheden en slachtoffers van de gedwongen religieuze bekeringen en kindhuwelijken in Pakistan. Deze documentaires geven op een persoonlijke en unieke wijze inzicht in de problematiek van de minderheden en slachtoffers zoals nooit eerder vertoond. Na de screening is de pers in de gelegenheid om een mensenrechtenactivist uit Pakistan te spreken, die tevens de slachtoffers en hun families vertegenwoordigt. Om een persoonlijk interview met deze mensenrechtenactivist in te plannen, kunt u contact opnemen met GHRD.

 “Het begint bij bewustwording, laat de slachtoffers weten dat ze er niet alleen voo r staan, samen staan we sterker!”

Global Human Rights Defence (GHRD) promotes and advocates human rights for minorities and marginalised groups in South Asia. GHRDs work is based on three interrelated areas that can be defined as pillars. All GHRD projects are connected and employ the synergy of the three pillars. Monitoring and advocacy; education and awareness raising; human rights empowerment.

www.ghrd.org

https://www.facebook.com/ghrdthehague/?ref=bookmar...

Noot voor redactie:

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze documentaire avond ‘Pakistan, Stop Underaged Forced Conversions and Marriages!’, neemt u dan contact op met onze persvoorlichter, S. Sital.

Contacts / For more information, please contact:
S. Sital

CONTACT

info@ghrd.org

+31629498080


Global Human Rights Defence (GHRD)

plaats:
Den Haag
website:
http://www.ghrd.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234