PRINSES MARGRIET NEEMT JUBILEUMBOEK NEDERLANDSE REDERS IN ONTVANGST

Tijdens de jubileumbijeenkomst van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders heeft Prinses Margriet vanmiddag het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst genomen uit handen van Tineke Netelenbos. De jubileumviering ter ere van het 25-jarig bestaan vond plaats aan boord van het SS Rotterdam. Prinses Margriet is petekind van de Nederlandse koopvaardij en erelid van de KVNR.

Voor Tineke Netelenbos was het een middag van afscheid als voorzitter van de redersvereniging, een functie die zij sinds 2008 bekleedde. Als aftredend voorzitter was haar laatste actie de presentatie van het jubileumboek ‘Dóór op vol vermogen!’, waarna Prinses Margriet het eerste exemplaar in ontvangst nam. Na het afscheid van Tineke Netelenbos heeft de KVNR haar benoemd tot erelid als waardering voor haar grote verdienste voor de KVNR en haar leden.

Voorzitterschap KVNR

De jubileumbijeenkomst werd voorafgegaan door een ledenvergadering van de KVNR waarin een vernieuwend bestuursmodel door de leden werd omarmd. In de nieuwe vorm is een duovoorzitterschap van de KVNR nu ook mogelijk.

De KVNR gaat door op vol vermogen, nu zelfs met twee kandidaat-voorzitters op het schip die diep geworteld zijn in de rederswereld. Karin Orsel, CEO van MF Shipping Group, en Sibrand Hassing, Director Fleet Operations Europe van de Holland America Group, zijn al bestuurslid van de KVNR. Als nieuwe voorzitters van de vereniging zullen ze waar mogelijk een bijdrage leveren aan het versterken van de internationale concurrentiekracht en de verduurzaming van de Nederlandse zeescheepvaart.

Maritime Awards

Zoals ieder jaar worden ook dit jaar weer tal van innovaties erkend door het uitreiken van de Maritime Awards. De KVNR reikt dan haar prestigieuze prijs Maritime KVNR Shipping Award uit. Daarom kregen de genomineerden tijdens de jubileumbijeenkomst de gelegenheid om met een videopresentatie de aanwezige gasten te trakteren op een voorproefje. Op 6 november a.s. zal duidelijk worden of Koole Engineering, Wagenborg Shipping of Van Oord de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Bijgevoegde foto’s: 1. aankomst Prinses Margriet; 2. overhandiging jubileumboek door Tineke Netelenbos aan Prinses Margriet; 3. verlenen erelidmaatschap aan Tineke Netelenbos.
Neem voor meer informatie en/of vragen contact op met de perscoördinator van de KVNR.

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

plaats:
Rotterdam
website:
https://www.kvnr.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234