'Hulp hard nodig voor statushouders op weg naar het ondernemerschap'

Veel statushouders hebben een achtergrond als ondernemer in het land van herkomst. Het opzetten van een eigen bedrijf is een logische en efficiënte weg om zelfvoorzienend te worden en onafhankelijk te zijn van een uitkering. Voor (aankomend) statushouders is het moeilijk hun weg te vinden bij het starten van een eigen bedrijf. Hulp hierbij is hard nodig.

Sdu / Lefebvre Sarrut heeft het initiatief genomen om de Immigration Guidance Foundation op te richten. Deze stichting staat voor toegang tot het recht en rechtsgelijkheid en organiseert op 14 mei het mini-symposium ‘Statushouders op weg naar ondernemerschap’ in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Dit symposium is met name bestemd voor beleidsmakers, politici, MVO ondernemers, klantmanagers (COA/gemeenten) en bedrijven.

Tijdens het symposium zal de stichting Immigration Guidance Foundation aandacht vragen voor  haar eerste initiatief de Refugees@business app: een app voor statushouders die hen door de juridische regels heen helpt in het succesvol opstarten van een eigen bedrijf. De app moet in de komende periode worden doorontwikkeld met (financiële) hulp van diverse belanghebbenden en sponsoren. Ook zal de eerste Refugee@business Award worden uitgereikt. Een jaarlijkse prijs voor een succesvolle ondernemer met een niet-Westerse migratie achtergrond.

Het symposium staat onder dagvoorzitterschap van Frits Huffnagel. Sprekers zijn onder andere: Sabine Matheson (Vice chairman van de Supervisory Board Lefebvre Sarrut en bestuurslid Immigration Guidance Foundation), Tesseltje de Lange (Legal Expert on Migrants & Entrepreneurship, Universiteit van Amsterdam), Rahma el Mouden (CEO MAS Dienstverlening en schrijfster van het boek ‘De weg naar de vrijheid’), Mariëtte de Wit (stichting Welzijn Stichtse Vecht/Vluchtelingenwerk) en Manou Chen (afdelingsmanager Ondersteuning Ondernemers gemeente Amsterdam). Ook vertegenwoordigers van diverse gemeenten, opleidingen en de COA zullen een actieve bijdrage leveren.

Praktische informatie

- Datum: dinsdag 14 mei 2019

- Tijd: van 16.00 uur tot 19.00 uur

- Locatie: perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

Uitnodiging en aanmelden

De persuitnodiging volgt op 24 april aanstaande per mail. Wilt u zich nu al aanmelden dan kan dat via het aanmeldformulier pers. 

https://www.immigrationguidance.eu/application-form-for-press/

Overige informatie

Voor meer informatie, speciale wensen voor wat betreft interviews, video en fotografie kunt u contact opnemen met Gunnar Koppelmans, communicatieadviseur Immigration Guidance Foundation, tel 06 12597547 of e-mail immigrationguidancefoundation@gmail.com

Meer informatie over de organisatie Immigration Guidance Foundation vindt u op:www.immigrationguidance.eu.

Voor meer informatie, speciale wensen voor wat betreft interviews, video en fotografie kunt u contact opnemen met Gunnar Koppelmans, communicatieadviseur Immigration Guidance Foundation, tel 06 12597547 of e-mail immigrationguidancefoundation@gmail.com
Meer informatie over de organisatie Immigration Guidance Foundation vindt u op: www.immigrationguidance.eu.

Immigration Guidance Foundation

plaats:
Den Haag
website:
https://www.sdu.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234