Poeder van afslankknol nu al op de markt

Healthy Me verkoopt afslankmiddel als voedingssupplement en niet als medicijn

ZWAAG –  De afslankknol die in China wordt gebruikt om af te slanken, is nu al leverbaar voor Nederlandse consumenten. Het bedrijf Healthy Me heeft de werking en de toepassingsmogelijkheden van de knol de afgelopen jaren laten onderzoeken en brengt het poeder niet als medicijn, maar als voedingssupplement op de Nederlandse markt.

Daardoor is het nu al voor consumenten verkrijgbaar. De Chinese afslankknol kwam begin deze maand in de publiciteit door het bedrijf Pothos, dat in samenwerking met de Universiteit Leiden ontdekte dat de knol vetopbouw in het lichaam voorkomt, waardoor je afvalt. Onder meer het AD en Radio 538-programma ‘Evers staat op’ besteedden aandacht aan de heilzame knollen van de Dioscorea Oppositifolia plant. Deze worden in China al eeuwenlang toegepast als middel tegen obesitas. Mensen zouden bij dagelijks gebruik 3 tot 5 kilo per maand kunnen verliezen. Hoewel de onderzoekers dit nog niet op mensen hebben getest, hebben proeven met muizen en wormen op de universiteit uitgewezen dat de verse knol en het poederextract daarvan geschikt is om overgewicht tegen te gaan.

Daarom zou het poeder een nieuw middel kunnen zijn in de strijd tegen obesitas en overgewicht. Die vormen een steeds groter gezondheidsprobleem. Uit cijfers van CBS en RIVM blijkt dat vorig jaar bijna de helft (49,2 procent) van de Nederlanders boven de achttien te kampen had met overgewicht. Een op de zeven Nederlanders (14,2 procent) lijdt aan obesitas. In Europa dreigt volgens de WHO zelfs een epidemie van obesitas in 2030.

Terwijl Pothos en de Universiteit Leiden bezig waren met hun onderzoek in Nederland, was Healthy Me bezig hetzelfde te doen in China. ,,Ik zit al jaren in de voedingsmiddelenbranche en hoorde van een Chinese relatie over deze plant, die in China gebruikt wordt om vetopbouw te voorkomen,” vertelt directeur Marc van Amsterdam van Healthy Me. ,,Het belangrijkste kenmerk is dat de knol vetophoping tegengaat en het vet op natuurlijke wijze uit het lichaam afvoert. We hebben toen een van onze agenten in China uitgebreid onderzoek laten verrichten naar deze knol, de werking ervan en de mogelijkheden deze op biologische wijze te bewerken tot puur poeder met dezelfde kenmerken als de verse knol.”

Terwijl Van Amsterdam bezig was het poeder als voedingssupplement op de markt te brengen, bracht Pothos begin juni het nieuws over de afslankknol naar buiten. ,,Het probleem is alleen dat zij de knollen hier willen telen en als medicijn willen registreren. Dat kan jaren duren, dus maak je mensen blij met een dooie mus,” stelt Van Amsterdam. ,,En dat terwijl registratie als medicijn helemaal niet noodzakelijk is. De knol zelf en het poeder van de knol zijn puur natuur, 100 procent plantaardig en worden zonder enige toevoeging geleverd.”

Nadat het nieuws over de afslankknol naar buiten kwam, heeft Healthy Me versneld een webshop gelanceerd, waar het afslankpoeder te verkrijgen is in kleine zakjes. Totdat de werking is getest door een veel grotere groep mensen, blijft het bedrijf voorzichtig met claims over afvallen.

Geplaatst in:

Healthy Me

plaats:
Zwaag
website:
https://afslankknol.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234