Uitgaan van kansen maakt nieuwe rekenmethode Alles telt Q uniek

ThiemeMeulenhoff lanceert tijdens de NOT 2019 een nieuwe rekenmethode die succeservaringen van leerlingen centraal stelt. De methode gaat uit van kansen. Leerlingen merken zo dat rekenen steeds beter gaat en leuker wordt. Tegelijk kunnen leerkrachten hun meesterschap volop inzetten en álle leerlingen op hun eigen niveau het beste en meest actuele rekenonderwijs bieden. Make them laugh and learn!

Alles telt Q gelooft in groei en ontwikkeling en stimuleert leerkrachten én leerlingen positief. Met ludieke introductiefilmpjes en aansprekende animaties, maar ook met een uniek Q-schrift met puzzelachtige opgaven, motiverende activiteiten en de verwerking van 21e eeuwse vaardigheden als computational thinking.

Bovendien geeft Alles telt Q de meest effectieve en positieve manier van feedback: elaboratief. De feedback verwijst naar wat de leerling al heeft geleerd en biedt niet alleen het juiste antwoord, maar ook uitleg: na twee pogingen wordt in een animatie de strategie uitgelegd die bij de som hoort.

Continuïteit

Alles telt Q is de derde editie in de serie Alles telt van ThiemeMeulenhoff. En de laatste, want Q staat voor continuïteit. In de afgesloten cirkel in de letter Q staat niet voor niets een link (het streepje) met de buitenwereld, die staat voor nauwe samenwerking met leerkrachten, leerlingen en verschillende rekenexperts.

Keuzevrijheid

De werkschriften van Alles telt Q worden jaarlijks geactualiseerd en geoptimaliseerd. Per schooljaar, maar ook binnen het schooljaar, bepalen leerkrachten of hun leerlingen digitaal of op papier werken. Dat kan per leerling worden bepaald. Zo richten zij steeds het onderwijs in dat het beste aansluit bij iedere leerling van groep 1 t/m 8 en is het altijd het rekenen van nu.

De nieuwe rekenmethode biedt bovendien structureel niveaudifferentiatie aan, in een lijn die álle leerlingen leidt naar rekenniveau 1s. Alles telt Q stelt geen lagere doelen voor risicoleerlingen, maar geeft de leerkracht de ruimte om hen meer tijd en begeleiding te geven. De leerstofdoelen vormen daarbij de structuur, waarbij per les één duidelijk omschreven lesdoel wordt behandeld.

Vakmanschap

Met een uitgebreide cockpit voor leerkrachten faciliteert Alles telt Q zo vakmanschap en meesterschap. Dat helpt de werkdruk in het rekenonderwijs te verlagen. In de cockpit hebben leerkrachten alles bij de hand om adequaat onderwijs te geven. Zo kunnen ze onder meer zelf arrangeren, toetsresultaten inzien en snel en overzichtelijk hun les voorbereiden.

 

Geplaatst in:

ThiemeMeulenhoff

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234