Kinderhulp lanceert kookboek gemaakt door én voor kinderen

Met speciale weekmenu’s en boodschappenlijsten voor betaalbaar én gezond koken.

Voor financieel beperkte gezinnen is een voedzame maaltijd op tafel zetten best een lastige opgave. Nationaal Fonds Kinderhulp speelt daar op in door een speciaal kookboek te lanceren, genaamd ‘Gezond & lekker koken’, gemaakt door én voor kinderen. Een boek met speciale weekmenu’s, budgettips en boodschappenlijsten, zodat koken niet alleen weer leuk wordt maar tegelijkertijd ook betaalbaar en gezond is. De opbrengst hiervan gaat naar Kinderhulp.

Eten koken is niet altijd even leuk voor gezinnen die in armoede leven. Gevarieerd en gezond eten kost namelijk geld. En als je al moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen iedere maand, is een voedzame maaltijd op tafel zetten toch een grote uitdaging. Kinderhulp ziet het belang van efficiënt koken, maar vooral ook het plezier, en komt daarom met een kinderkookboek. ‘Gezond & lekker koken’ staat boordevol lekkere, gezonde en betaalbare recepten en is verkrijgbaar in diverse boekhandels en webwinkels.

 

Recepten voor en door kinderen

Proeven, voelen, ruiken en smaken combineren... koken is een leerzame ontdekkingsreis. Door met kinderen te koken gaat er een wereld voor ze open. Samen leer je van alles over hoe je een product bereidt, waar het vandaan komt en wat je wel en niet lekker vindt smaken. Zelf eten maken is bovendien gezonder, goedkoper en lekkerder. Daarom riepen wij iedereen op om ons zijn favoriete recept op te sturen. Dat waren er veel! We hebben een mooie selectie gemaakt en kunnen met trots zeggen dat het kookboek van Kinderhulp gemaakt is door én voor kinderen en hun ouders. Recepten die dus regelmatig op tafel staan en waar iedereen van smult.

Efficiënt koken en voedselverspilling tegengaan

Het boek draagt tegelijkertijd bij een bewustwording over voeding onder een breed publiek. Met vier weekmenu’s en bijbehorende boodschappenlijsten geven we een voorzet om effectief in te kopen en toch iedere dag weer wat anders te eten samen. Ook vind je budgettips, recepten om gezond te snacken of om gewoon wat feestelijks op tafel te zetten. In Nederland gooien we ieder jaar wel 800 miljoen kilo eten weg. Omgerekend naar geld is dat 2.500.000.000 euro. Zomaar in de prullenbak! Behalve dat het veel geld kost, is voedselverspilling ook slecht voor het milieu. “Eten maken kost namelijk veel energie en daarbij komen veel broeikasgassen vrij.  Daarom helpt Kinderhulp mensen graag om te koken volgens weekmenu’s en bijbehorende boodschappenlijsten”, zegt Jan Wezendonk, directeur.   

Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/kinderkookboek

Geplaatst in:

Voor meer informatie, neem contact op met:
Irene Boersma op i.boersma@kinderhulp.nl of 0570 – 611 899.
Floor Fabi op f.fabi@kinderhulp.nl of 0570 – 611 899.

Over Nationaal Fonds Kinderhulp
Ieder kind moet erbij kunnen horen. Voor ruim 300.000 kinderen in ons land is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Zij groeien op in armoede en voelen zich buitengesloten. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt hen met onder andere een fiets, een opleiding, een dagje uit voor de nodige ontspanning en zwemlessen. Wij zijn er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer
website:
https://www.kinderhulp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234