Museon-NatGeo expo preview The Art of Wildlife op Professional Imaging

Op 23, 24 en 25 maart 2019 is het Museon vertegenwoordigd op Professional Imaging 2019 in Nijkerk, de toonaangevende vakbeurs voor fotografie. De beurs biedt een breed spectrum aan informatie met de meest gerenommeerde bedrijven, bekende fotografen en een uitgebreid lezingenprogramma. Kijk voor het programma en meer informatie op: www.professionalimaging.nl.

Het Museon presenteert op dit evenement de nieuwe programmering van de permanente NatGeo Focus Gallery, de enige fototentoonstelling ter wereld waar aaneensluitend wisselexposities van National Geographic worden gepresenteerd. Het Museon presenteert in Nijkerk de tentoonstelling ‘The Art of Wildlife Photography’, die in het Museon is te zien.

National Geographic - The Art of Wildlife Photography

Deze foto-expositie met indrukwekkende natuurfoto’s van gerenommeerde National Geographic fotografen, zoals Jim Brandenburg, Brian Skerry en Beverly Joubert, toont de verhalen achter de camera. De fotografen tonen hun werk in zeventig duratrans dia’s in grote LED displays. Bovendien komt de bezoeker meer te weten over de achtergrond van de fotograaf en hoe hij of zij te werk is gegaan. De expositie is te zien tot en met 16 juni 2019..

Feit en fantasie

Voor de pioniers van de fotografie was het maken van de perfecte foto een proces van vallen en opstaan. Door het forse gewicht en de enorme afmetingen van de eerste camera’s, gecombineerd met een complexe logistiek, werd het maken van foto’s in afgelegen natuurgebieden een ware expeditie. Uit de collectie van het Museon worden ruim vijftig historische camera’s gepresenteerd en krijgt de bezoeker een goed beeld van de technische ontwikkelingen die de fotocamera’s ondergingen.

Met een bijzondere kunstinstallatie, waarbij werd samengewerkt met diverse kunstenaars, Francesco Rugi, Silvia Quintanilla (Carnovsky) en Olivier Hijmans (The O Continuum), wordt in de tentoonstelling deze getekende flora en fauna getoond, in een beleveniskamer met licht-, geluids- en grafische effecten. 

Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

De tentoonstelling maakt ook een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken. Als wereldwijd regeringen, wetenschappers en ondernemers samen met het publiek de handen ineenslaan kan er veel bereikt worden. 

Samenwerking

‘The Art of Wildlife Photography’ is onderdeel van de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van het Museon. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen het Museon en National Geographic.

Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Met de activerende VN-expositie One Planet zien we dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. Bezoekers zijn welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan.

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

070-3381338

I: www.museon.nl

E: info@museon.nl

 

Geplaatst in:

Voor informatie:

Rob de Winter:

T: 070-3381421 / 0610905384

E: rdwinter@museon.nl

Fotomateriaal van de tentoonstelling voor publicitaire doeleinden kan worden gedownload via https://www.museon.nl/nl/pagina/persberichten

Museon

plaats:
Den Haag - Nijkerk
website:
https://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234