Hackathon VIE2017 verandert zoektocht woningkopers

Op 10 en 11 november gaan vastgoedprofessionals en “hackers” 24 uur lang aan de slag met de vraagstukken van woningzoekenden: Hoe krijg je vooraf of tijdens de bezichtiging al zicht op de bouwkundige risico’s? Wat als jouw droomwoning één van de 7.521.976 woningen is die niet op Funda staat. Ofwel, hoe vind je de woning die perfect bij je past in je huidige en toekomstige levensfase?

Initiatiefnemer Perfectkeur biedt 4 gedreven ontwikkelteams gelegenheid hun creativiteit uit te leven. Het doel is om baanbrekende toepassingen te ontwikkelen die van de huizenjacht een aantrekkelijke ontdekkingsreis te maken met woongenot als resultaat. Tegelijkertijd nodigt het keuringsbedrijf ook professionals uit om na te denken over hun eigen rol in een innoverende woningmarkt.

Evolutie van de huizenmarkt: makelaars overbodig?

“Dat de woningmarkt de komende 5 á 10 jaar behoorlijk zal veranderen, is vrijwel zeker. Alleen al als je bijvoorbeeld kijkt naar de opkomst van nieuwe technologie zoals blockchain,” vertelt Gerrit van der Heide, directeur van Perfectkeur. “Met die verandering wordt ook de rol van bouwkundigen en makelaars anders, misschien komt die rol zelfs te vervallen. Verdere evolutie van het gebruik van internet, apps en wearables dwingt ons om na te denken over termen als ’artificial intelligence’, ’bots’, ’customer generated content’, ’data-monitoring’, ’omnichannel’, virtual reality en ’the internet of things’.”

Volgens Van der Heide is het van levensbelang om als ondernemers na te denken over deze innovaties en te zorgen dat bedreigingen kansen worden: “We willen oplossingen creëren, waarmee wij als vastgoedprofessionals een nieuwe rol van betekenis gaan spelen.”

Innovatielunch tijdens Vastgoed Innovatie Event 2017

Tijdens een lunch op 10 november, de eerste dag van VIE2017, denken vastgoedprofessionals met elkaar na over oplossingen. Han Tuttel, maker van makelaar-vergelijkingssite WieIsDeBesteMakelaar.nl, begeleidt de brainstormsessie. En in zogenaamde ‘break-out sessies’ geven deze professionals input aan de software-developers - de ‘hackers’ - vanuit hun eigen vakgebied. 

11:30 Inloop en ontvangst

12:00 Welkom door Gerrit van der Heide

12:10 Vergeet vandaag – Han Tuttel van descherpepen.nl

12:30 Lunch

13:00 Break-out sessies

14:00 Plenaire afronding met Han Tuttel

Het Vastgoed Innovatie Event 2017 vindt plaats op 10 en 11 november 2017 bij GeoFort in Herwijnen. Het GeoFort is een locatie waar de echo van het verleden hoorbaar is als het ritme van vernieuwing en innovatie. 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor VIE2017 of alleen de lunch tijdens het Vastgoed Innovatie Event 2017 kan via www.vie2017.nl.


VIE2017 - Vastgoed Innovatie Event 2017

plaats:
Herwijnen
website:
http://www.vie2017.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234