Louder than Words: Global Leaders on the Frontline of Culture

Creatieve mensen beïnvloeden de manier waarop mensen denken, zich gedragen, en de manier waarop autoriteiten reageren. Zeven bijzondere mensen worden geëerd voor de manier waarop zij cultuur gebruiken om een aantal cruciale kwesties van onze tijd aan te pakken, zoals het milieu en sociale integratie. Zij helpen mensen hun eigen stem te laten horen. Zij transformeren openbare ruimtes. Op 6 december ontvangen ze de 2017 Prins Claus Prijzen. Op 7 december kun je de verhalen van deze laureaten horen. Ikenna Azuike, host van 'What's up Africa?' op BBC World News leidt een inspirerende avond over cultuur en impact.

Wat: Een event vol positieve inspiratie!

Hoe: Elke Prins Claus laureaat vertelt in 10 minuten zijn eigen verhaal, gevolgd door een discussie onder leiding van Ikenna Azuike, host van 'What's up Africa?' Ontdek hoe kunst en cultuur wereldwijd verandering stimuleren!

Wanneer: 7 december 2017

Waar: Compagnietheater, Grote Zaal

 Kloveniersburgwal 50, Amsterdam

Tickets: €12,50 /€10,00 CJP /studenten/stadspas/Actpas

Reserveer: compagnietheater.nl

Meer informatie: princeclausfund.org

Wie zijn deze laureaten en waar hebben zij impact?

Documentairemaker en activist VINCENT CARELLI mobiliseert inheemse gemeenschappen in Brazilië via video en film.

Milieuactivist en nieuwe media ontwerper MA JUN geeft Chinese inwoners een app om vervuiling te bestrijden.

Documentairemaker KHADIJA AL-SALAMI, wordt beschouwd als een van de 100 meest invloedrijke Arabische vrouwen ter wereld, gebruikt film om de verhalen van Jemenitische vrouwen en meisjes te delen.

De openbare kunstassociatie L'ART RUE transformeert het hart van Tunis via dans, kunst, theater en meer.

Wetenschapper en milieuactivist BRIGITTE BAPTISTE bevraagt het huidige denken over natuur en gender in Colombia en wereldwijd.

Beeldend kunstenaar AMAR KANWAR werkt met gelaagde installaties om diverse groepen in India en daarbuiten te bereiken.

Architect FRANCIS KéRé uit Burkina Faso plaatst mens en milieu voorop bij elk gebouw dat hij ontwerpt.

Meer informatie over de 2017 Prins Claus laureaten: www.princeclausfund.org. 

Over het Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds zoekt actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn. De jaarlijkse Prins Claus Prijzen huldigen visionaire personen voor hun excellente werk op het gebied van cultuur. De laureaten van dit jaar zullen op 6 december 2017 de Prins Claus Prijzen ontvangen uit handen van ZKH Prins Constantijn in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ze worden ook geëerd tijdens een huldigingsceremonie in hun eigen land.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) ondersteunt het Prins Claus Fonds bij het brengen van internationale kunst en buitengewone makers naar Amsterdam.

Het Prins Claus Fonds wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Postcode Loterij en privé bedrijven en particulieren.

Voor een interview verzoek, meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Martine Willekens, Prins Claus Fonds Communicatie | m.willekens@princeclausfund.nl | +31.20.3449.160 | +31.6.53.60.04.31

Prins Claus Fonds

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.princeclausfund.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234