Kom op! SodaStream geeft tips om plastic dieet vol te houden

Speciale website boordevol leuke tips om minder wegwerpplastic te gebruiken

Wie op 1 januari ook enthousiast begonnen is aan het wegwerpplastic-dieet zal merken wat een goed gevoel het geeft om duurzamer te leven. Na enkele weken kan het wel lastiger worden om het vol te houden en om gestimuleerd te blijven. SodaStream, het bruiswatermerk dat plastic wegwerpflessen overbodig maakt, helpt mensen dan ook graag met hun wegwerpplastic-dieet en geeft makkelijke en leuke tips op https://www.goedevoornemens2019.nl/.

Plastic recycleren is goed, maar plastic vermijden is nog beter. Een herbruikbare fles van SodaStream bijvoorbeeld, levert een besparing op van maar liefst 2.800 plastic wegwerpflessen per huishouden (bron: GlobalData Syndicated Data Packaging). Met deze en nog enkele andere eenvoudige aanpassingen in het dagelijkse leven, gebruik je minder wegwerpplastic.

Enkele tips voor een succesvol plastic dieet :

·       Verzamel gedurende één week al je plastic afval dat je thuis en onderweg gebruikt. Zo word je je bewust van je plastic gebruik en weet je waar jij het meest op kan besparen: winkelzakjes, flesjes, koffiebekers.

·       Koop etenswaren en drogisterijartikelen die je veel gebruikt in grotere verpakkingen, zoals pasta, rijst, shampoo en tomatensaus.

·       Voeding afdekken in de koelkast: gebruik geen folie maar gewoon een bord of schaaltje. Ofwel: ‘bowl over platter, platter over bowl’.

·       Geef een herbruikbare fles als verjaardagscadeau. Zo help je ook anderen om hun gewoontes aan te passen.

·       Net zoals bij elk ander dieet: beloon jezelf elke week voor je inzet!

Deze en nog veel meer tips zijn te vinden op https://www.goedevoornemens2019.nl/.

Op de website kan je ook al je andere (duurzame) voornemens delen met Facebookvrienden.

Geplaatst in:

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Voor meer informatie neem contact op met Barbara Willems van PR Matters via barbara@prmatters.nl of bel 06- 4480 2699.

PR Matters

plaats:
Rijen
website:
https://www.goedevoornemens2019.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234