Lezing ‘Creatief vermogen in het basisonderwijs’ door Ino de Groot

Op woensdag 6 februari geeft Ino de Groot een lezing over creatief vermogen in het basisonderwijs in het Onderwijsmuseum. Tijdens deze interactieve lezing kun je zelf ervaren hoe je ‘creatief vermogen’ kunt ontwikkelen bij kinderen van basisschoolleeftijd. De lezing is onderdeel van de tentoonstelling In Perspectief - de mooste tekeningen uit de collectie.

Het is een open deur; kleuters staan anders in de wereld dan bijvoorbeeld leerlingen van groep acht. Het kan niet anders dan dat dat invloed heeft op het (teken-)onderwijs. Als voormalige basisschool (kleuter-)meester vertelt Ino de Groot aan de hand van vrolijke praktijkverhalen hoe (teken-)onderwijs in de verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool eruit kan zien. 

De lezing rust op twee pijlers: de ontwikkeling van het kind en de kerndoelen waarvan ‘verbeelden’ de belangrijkste is. Bij tekenen (verbeelden in het algemeen) gaat het om be-grijpen; ervaren, genieten, verwonderen, experimenteren … en doen. Veel doen. Tijdens de lezing laat Ino de Groot de deelnemers zelf tekenen want leren doe je door te ervaren.

Over de spreker

Ino de Groot is werkzaam als docent aan de Marnixacademie (opleiding leerkrachten basisonderwijs) en als beeldend kunstenaar. Hij is auteur van het boek ‘Kunst Meester!’ (Thieme Meulenhoff), een studieboek over Beeldende vorming op de pabo en schreef artikelen voor onder meer het Praxisbulletin over beeldend onderwijs op de basisschool.

Lezing 'Creatief vermogen in het basisonderwijs'

door Ino de Groot

6 februari 2019

Locatie: Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

www.onderwijsmuseum.nl

 

Geplaatst in:

Nationaal Onderwijsmuseum

plaats:
Dordrecht
website:
Https://www.onderwijsmuseum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234