Lezen & Schrijven naar de Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs staat weer voor de deur. Met trots meldt Stichting Lezen & Schrijven dat ook zíj dit jaar te vinden is op de beursvloer. In de workshop ‘Jouw Droom, jouw toekomst’ begeleidt zij deelnemers bij het waarmaken van dromen. ‘Sinds 1950 een jaarlijks hoogtepunt voor tienduizenden Nederlandse vrouwen. Waarom wij er zijn: zoveel mogelijk vrouwen verder helpen met hun ambitie’, aldus Geke van Velzen (Stichting Lezen & Schrijven). De Huishoudbeurs vindt plaats van 16 t/m 24 februari in de RAI in Amsterdam.

Jouw droom, jouw toekomst

‘Weet jij wat jouw droom is en hoe je die waar kunt maken? Wil je een leuke baan vinden, beginnen met vrijwilligerswerk of misschien zelfs een eigen bedrijf starten?’ Dianne Companje van Stichting Lezen & Schrijven nodigt deelnemers uit om tijdens een korte workshop te kijken naar wat je al bereikt hebt in je leven. En welke dromen je nog hebt. Met een kaartspel, het maken van een levenslijn en een korte uitwisseling met de andere deelnemers, laat Dianne je op een andere manier naar de gebeurtenissen in je leven kijken.

 

Toekomst op eigen benen

Deze workshop is afgeleid van het programma EVA (educatie voor vrouwen met ambitie). Met EVA ondersteunt Stichting Lezen & Schrijven vrouwen om een stap te zetten naar een toekomst op eigen benen. Met de EVA-cursussen brengen deelnemers dromen in kaart. Daarnaast brengen zij in kaart welke stappen zij willen zetten om verder te komen. De EVA-trainers helpen de deelnemers om die stappen ook echt te zetten. Bijvoorbeeld met een (taal)cursus of cursussen over werk & solliciteren, geld & rekenen, internet & computer.  

Vergroten economische zelfstandigheid

Uit onderzoek blijkt dat er een groot verschil bestaat tussen mannen en vrouwen in economische zelfstandigheid. Van de laagopgeleide vrouwen is 73% economisch niet zelfstandig. Bij laagopgeleide mannen is dit 41% (bron: SCP, 2017). De stap naar economische zelfstandigheid is juist voor deze laagopgeleide vrouwen groot, omdat zij hier vaak niet genoeg taal-, reken- en digitale vaardigheden voor hebben. EVA ondersteunt vrouwen bij het vergroten van hun zelfstandigheid, met de mogelijkheid tot het volgen van cursussen.

Stichting Lezen & Schrijven

plaats:
Den Haag
website:
https://www.lezenenschrijven.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234