Gezondheidsbewuste Nederlander laat gehoor links liggen

Bijna een derde (30%) van de Nederlanders onderneemt geen actie als zij last heeft van gehoorproblemen. Dit terwijl zelfregie voor de gezondheid een dominante plaats bij hen inneemt.

Nederlanders wensen zelf het voortouw te nemen om alles rond gezondheid (weer) in orde te krijgen. Een meerderheid van 62 procent vindt dat je er zelf iets aan kunt doen. Dat blijkt uit onderzoek van Beter Horen, wereldwijd hoorspecialist, onder 1.200 Nederlanders. Vandaag lanceert Beter Horen de ‘Hoorfitheidweken’, om aandacht te vragen voor het leefplezier van een goed gehoor.

Gehoorbescherming

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat een meerderheid (70%) van de Nederlanders zorgen heeft over hun gezondheid. Actie ondernemen op het gebied van gehoorbescherming gebeurt echter weinig. Een meerderheid van 61 procent gebruikt geen gehoorbescherming op momenten dat dit wel nodig is. Als zij hun oren wel beschermen, zijn standaard foamen ear plugs de meest gekozen (18%).

Gratis online zelftest

Met een gratis online Hoorfitheidsmeter probeert Beter Horen erachter te komen hoe hoorfit Nederland is. De indicatieve hoorcheck schetst een aantal alledaagse situaties waaruit blijkt hoe het staat met de hoorfitheid van afnemers van de test. Tijdens de test krijgen zij gesprekken van omstanders te horen, met verschillende gradaties ruis op de achtergrond. Een van de eerste signalen van gehoorschade is dat het lastig is om mensen te verstaan als er veel achtergrondgeluid is. Op deze manier wordt gemeten hoeveel iemand in een rumoerige omgeving kan verstaan en hoe fit het gehoor is. Na de indicatieve test is een audiologische test door een audicien aan te raden.

Lysander van Rems, audicien bij Beter Horen: “Een goed én gezond gehoor is belangrijk om te genieten van het leven. Hoewel je oren overtijd aan kracht verliezen is het van belang om het gehoor goed houden. Los van de sociale component wordt in diverse onderzoeken naar voren gebracht dat gehoorverlies mogelijk zelfs een relatie heeft met gezondheidsrisico’s als depressie en dementie. Je hoorfitheid heb je zelf in de hand. Vaak hebben mensen niet door dat ze last hebben van beginnende gehoorschade. Daarom is het belangrijk dat Nederlanders goed voor hun oren zorgen en deze fit houden. De Hoorfitheidstest geeft een indicatie hoe fit jouw gehoor is en laat mensen hun hoorfitheid ontdekken, verbeteren én beschermen. Het plezier van een goed gehoor is onbetaalbaar.”

Beter Horen

plaats:
Doesburg
website:
https://www.beterhoren.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234