Pioniers starten nieuw datagedreven cybersecurity bedrijf

Vandaag is Hunt & Hackett opgericht door pioniers uit de cyber security industrie. Ze gaan bedrijven in Europa helpen weerbaarder te worden tegen de toegenomen dreiging van digitale spionage en cybercrime. Uniek hierbij is hun datagedreven aanpak waardoor bedrijven een gebalanceerde en onderbouwde security strategie kunnen uitvoeren.

Geopolitieke verschuivingen zorgen voor toegenomen dreiging


“De wereld is veranderd, en de geopolitieke verhoudingen staan op scherp, we weten niet meer goed wie onze bondgenoten zijn. Je ziet ook dat de EU lastig tot een collectieve cyber strategie komt. In deze omstandigheden zie je de dreiging van Advanced Persistent Threat actoren en andere cybercrime toenemen. Om die het hoofd te bieden heb je vooruitstrevende technologie, meetbare data en een hackerscultuur voor innovatie nodig”, zegt Jurjen Harskamp, een van de oprichters van Hunt & Hackett.

Datagedreven inzichten is noodzakelijk voor objectieve cyber security


Een belangrijk speerpunt van Hunt & Hackett is dat een datagedreven aanpak centraal staat. Aan de ene kant levert het bedrijf vooruitstrevende technologie en oplossingen, en aan de andere kant denkt het op boardniveau mee over budget en risico’s. Zo heeft het bedrijf data scientists in dienst die met een andere lens naar de security-data kijken. Alleen door moderne technieken te gebruiken zoals machine learning en AI kunnen we nieuwe types aanvallen onderkennen.

Effectievere beveiliging door validatie van maatregelen

Centraal in het advies met klanten staat het threat model op basis waarvan met klanten de afweging wordt gemaakt voor de beste beveiliging specifiek voor hun situatie. Een belangrijk element hierbij is de continue validatie van de maatregelen, en afstemming van het beleid hierop. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoe effectief de beveiligingsmaatregelen werken en aanpalend hoe goed een organisatie daadwerkelijk is beschermd tegen geavanceerde aanvallen.

Team van ervaren pioniers

Het team van Hunt & Hackett bestaat uit pioniers in hun vakgebied. Zij hebben hun sporen verdiend in het beveiligen, monitoren en onderzoeken van cyber security. Hunt & Hackett schept de omstandigheden voor een broedplaats voor innovatie en verfrissende ideeën om de toegenomen dreigingen het hoofd te bieden. Hunt & Hackett gaat samenwerken met universiteiten om samen met onderzoekers daarvan steeds betere technologie te ontwikkelen

Portfolio

De diensten van Hunt & Hackett bestaan bij de start uit:

·         Security Office-as-a-Service: het ontzorgen van een bedrijf op het gebied van cyber security, niet alleen op operationeel vlak, maar juist ook op tactisch/strategisch

·         Managed Detection & Response: met moderne technologie detecteren en ingrijpen op aanvallen in netwerken, computers en cloud-omgevingen van klanten

·         Validatie: het continu controleren van de effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen om zodoende zekerheid te geven

·         Incident Response: het bijstaan van bedrijven op het moment dat ze dat het hardst nodig hebben: tijdens een beveiligingsincident.

Ervaren team

Hunt & Hackett is opgericht door Ronald Prins en Jurjen Harskamp. Zij waren beide mede-eigenaar van het toonaangevende beveiligingsbedrijf Fox-IT. Tezamen hebben ze veel ervaring  op het snijvlak van cyber security, technologie en strategie. Ronald Prins: “Na twee zeer boeiende en zinvolle jaren bij de Toetsingscommissie van de AIVD en MIVD heb ik weer besloten om een cybersecurity bedrijf te starten. En net als het vorige prachtige avontuur met Fox doe ik het weer samen met een vriend (Jurjen Harskamp). Ik maak me al een tijdje druk om de risico’s die een digitale samenleving als de onze met zich meebrengt. Daar kan ik op verschillende plekken aan werken, maar uiteindelijk denk ik dat het meeste uit mezelf haal door dat te doen via een cybersecurity bedrijf.

Hunt & Hackett

plaats:
Den Haag
website:
https://www.huntandhackett.com/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234