Jan Hoek nieuw lid Raad van Toezicht NLPO

Jan Hoek is per 31 augustus 2018 vanuit het domein Nederlands publiek omroepbestel toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Jan Hoek werkt als interim manager, consultant en toezichthouder en heeft een media-achtergrond bij onder meer Wegener en de Wereldomroep. Als ervaren bestuurder staat hij bekend als daadkrachtig en sterk in het verenigen van diverse belangen.

Jan Hoek: “Onafhankelijke journalistiek is van enorm maatschappelijk belang. Waakhond van de democratie en controle op de macht zijn geen loze kreten. Dat geldt eens te meer ook op lokaal niveau, want gemeentes krijgen er steeds meer taken, verantwoordelijkheden en geld bij, dus die journalistieke controle is essentieel. Het is daarom opvallend dat de financiering van de lokale omroep achterblijft bij de groei van die gemeentelijke taken. Dat moet anders en beter.”

Paul Luijten, voorzitter Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Jan Hoek deel gaat uitmaken van ons team. Jan brengt de juiste kennis en achtergrond mee om de Raad in zijn inhoudelijke samenstelling te completeren. Hij heeft bovendien een schat aan ervaring op het gebied van financiën en governance/toezicht. Jan Hoek treedt aan in de vacature die is ontstaan na het reglementair terugtreden van Ton Tekstra, welke ik hartelijk wil danken voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.”

De overige leden van de Raad zijn: Paul Luijten (voorzitter; Assiocate Director Hill + Knowlton Strategies), Martijn Vroom (Burgemeester gemeente Krimpen aan den IJssel), Pedro van Looij (Head of Internal & External Communications ASR Nederland N.V.), Marianne Schuurmans-Wijdeven (Burgemeester gemeente Lingewaard).

NLPO

plaats:
Hilversum
website:
https://stichtingnlpo.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234