TENTOONSTELLING JESSICA STOCKHOLDER; STUFF MATTERS IN CENTRAAL MUSEUM

Beste dame, heer,

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de perspreview van de tentoonstelling ‘Jessica Stockholder; Stuff Matters’ op donderdag 18 april van 10 – 12 uur, waarin onder meer Bart Rutten, artistiek directeur, en Laurie Cluitmans, conservator hedendaagse kunst, in zullen gaan op de tentoonstelling.

We tonen Jessica Stockholder met een ambitieuze tentoonstelling die de grote tentoonstellingsruimtes (De Stallen) van het museum zal beslaan. Het is voor het eerst dat de kunstenaar werken uit de collectie van een museum zal verbinden aan haar kleurrijke installaties. Ze selecteerde meer dan zestig objecten uit de verschillende deelcollecties, dwars door de tijd heen, waarmee ze de breedte en diversiteit van de collectie ten volle benut. Objecten zoals de tafel waarop de Vrede van Utrecht werd getekend, een in gips gegoten blouse van Maison de Faux, een stilleven van Vincent van Gogh of een jurk van Iris van Herpen, alles wordt onderdeel van de kleurrijke en non-hiërarchische wereld van Stockholder. Daarnaast zijn bijzondere bruiklenen en nieuwe installaties van Stockholder zelf te zien.

Het programma op 18 april is als volgt:

10.00 uur Inloop koffie/thee

10.30 uur Welkom en inleiding Bart Rutten, artistiek directeur

10.40 uur Toelichting tentoonstelling door Laurie Cluitmans, conservator Hedendaagse Kunst 

10.50 uur Toelichting tentoonstelling door Jessica Stockholder, kunstenaar en curator

11.00 uur Bezichtigen tentoonstelling

12.30 uur Einde

Centraal Museum

plaats:
Utrecht
website:
http://centraalmuseum.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234