Aangetroffen baby Amsterdam lag in Nike tas en doek Burberry print

Het onderzoeksteam dat onderzoek doet naar de bij de Sloterplas gevonden dode baby op woensdagavond 8 juni 2016, omstreeks 19.00 uur , geeft een foto vrij van de tas en de doek waarin het pasgeboren jongetje lag. Het gaat om een zwart-oranje (sport)schoenentas, klein model van het merk Nike. De tas is voorzien van het KNVB logo. De baby lag gewikkeld in een doek met Burberry-patroon.
Het team hoopt dat iemand de getoonde spullen kan linken aan de moeder van het kind. Het is belangrijk dat zij gevonden wordt, zodat zij professionele hulp kan krijgen.

Ook komen de rechercheurs graag in contact met mensen die vrouwen in de omgeving van Amsterdam kennen die net bevallen (zouden moeten) zijn, maar waar geen baby gezien is. Ook spreekt het onderzoeksteam graag met mensen die vrouwen kennen van wie het vermoeden bestaat dat ze zwanger zijn of waren, maar die dit wellicht ontkenden. Daarnaast komt het team graag in contact met mensen die meer weten over de tas. Het is nog steeds onbekend hoe lang die bij de Sloterplas heeft gestaan, terwijl daar toch veel mensen langskomen.

Tips
Naar aanleiding van de getuigenoproep van donderdag 12 juni zijn zo'n tien tips binnengekomen. De politie neemt deze tips mee in het opsporingsonderzoek, maar heeft nog weinig aanknopingspunten. De rechercheurs doen een beroep op het publiek waar het gaat om de getoonde foto's en andere informatie die van belang kan zijn. Informatie over deze zaak kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Persvoorlichting politie Eenheid Amsterdam

Politie

plaats:
Amsterdam
website:
https://www.politie.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234