Artsen zonder Grenzen biedt hulp aan vluchtelingen Niger (Boko Haram)

Door aanhoudend geweld door Boko Haram (ook bekend als ISWAP) in de regio Diffa in Niger, zoeken tienduizenden mensen een veiliger heenkomen in het gebied. De vluchtelingen komen vooral uit de plaatsen Bosso, Yébi en Toumour. Naarmate zij langer op de vlucht zijn, worden zij steeds kwetsbaarder. Teams van Artsen zonder Grenzen proberen hen bij te staan.

Op zoek naar veilige plek
Op 3 juni werd Bosso aangevallen. Dit was een van de dodelijkste aanvallen in de geschiedenis van de regio. Tientallen soldaten kwamen om het leven. De bevolkingen van Bosso en omliggende dorpen sloegen massaal op de vlucht. Zij gingen verschillende richtingen op en velen zijn nog steeds op zoek naar een goede plek om (tijdelijk) te leven. Artsen zonder Grenzen probeert dat in kaart te brengen, om zo gericht hulp te kunnen bieden.

Basiszorg en water
'Wij helpen de vluchtelingen met basiszorg en schoon water,' zegt landencoördinator Elmounzer Ag Jiddou. 'De mensen vluchten vele kanten op. Maar sommigen zitten nu op plekken waar niets is. Het is heel moeilijk om daar te komen en hulp te bieden. Met andere hulporganisaties en de overheid zoeken we manieren om ook daar hulp te geven.'

Voor meer informatie: afdeling persvoorlichting Artsen zonder Grenzen, Rolinda Montsma: telefoon 020 520 8958 of 06 5050 5305, buiten kantooruren: 06 543 94 727, rolinda.montsma@amsterdam.msf.org. www.artsenzondergrenzen.nl

Artsen zonder Grenzen

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234