Naast de LINDA. en de Maarten! is er nu de StripGlossy

Vandaag ploft de 130 pagina's dikke StripGlossy bij de abonnees op de mat en is de glossy verkrijgbaar in alle (strip)boeken- en tijdschriftenwinkels van Nederland.

De StripGlossy werd tijdens de stripdagen in Haarlem onthuld door Daan Jippes, een van de beste tekenaars van Europa. Voor de glossy maakte hij onder andere het omslag, laat hij ons de naakte waarheid zien van de vriendin van de beroemdste eend ter wereld en laat hij zijn stripfiguur Havank de confrontatie aangaan met Angela Schijf, bekend als Eva van Dongen uit de politieserie Flikken Maastricht.

'Het beroep van striptekenaar wordt enorm onderschat'

Angela Schijf: 'Het is een eer om verstript te worden door Daan Jippes! Ik denk dat het beroep van striptekenaar door veel mensen enorm wordt onderschat. Als striptekenaar ben je verantwoordelijk voor zowel het verhaal als de tekeningen én de teksten. Ik kan me als acteur nog verschuilen achter de montage of de regisseur, maar als striptekenaar is dat onmogelijk.'

De StripGlossy wil de strip uit het kinderhoekje halen: als volwaardig, stijlvol magazine ligt het tussen de andere bladen. 'De huidige stripbladen worden bijna niet meer gekocht, want ze liggen niet naast de LINDA. En wat je niet ziet, koop je niet. Daarbij is de vorm uiteraard ook belangrijk. Men heeft nu veelal het idee dat strips voor kinderen zijn, omdat ze alleen de Donald Duck of de Tina zien', aldus uitgever Seb van der Kaaden.

Met de StripGlossy moet de strip een stuk zichtbaarder worden. En dat geldt niet alleen voor de strip, ook voor de striptekenaar. Waar sommige romanschrijvers Bekende Nederlanders worden, blijven de meeste striptekenaars anoniem. De StripGlossy wil een platform bieden om ook de tekenaars als sterren neer te zetten. Met goede foto's worden de mensen achter de strip gepromoot. 'Veel striptekenaars zijn daar erg behoudend in, die zouden daar zelf ook wat meer aan kunnen doen. Maar er moet ook een platform geboden worden.'

Naast een stijlvolle uitstraling zal ook de inhoud een volwassen toon krijgen, met exclusieve fotoreportages, interviews en heel veel strips uit binnen- en buitenland, zoals een strip met een volwassen Lucky Luke, een nieuwe gagstrip van Olivier B. Bommel, een verstripping van de beroemde kronkels van Simon Carmiggelt en de metamorfose van Elsje, het brutaalste stripfiguurtje van de Lage Landen, naar een volwassen dertiger. Hoewel, volwassen ...

De StripGlossy zal viermaal per jaar verschijnen voor Euro 8,95 per stuk. Meer informatie over de StripGlossy is te vinden op www.stripglossy.nl.

Beeldmateriaal (strips en foto's) op hoge resolutie kunt u verkrijgen via: Uitgeverij Personalia, Valge 3, 9965 PD Leens (Gr.) T: 0595-577217, M: 06-34099094. Verder werken we graag mee aan interviews, ook de makers, zoals Dick Matena, Daan Jippes en Martin Lodewijk.

Uitgeverij Personalia

plaats:
Leens

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234