Start-up Go Mingle wil taboe op online vrienden maken doorbreken

Start-up wil taboe op online vrienden maken doorbreken

- Driekwart van de Nederlanders laat wel eens een leuke activiteit schieten omdat vrienden niet dezelfde interesses hebben
- Oprichter Neiske Ritsma wil met Go mingle mensen met dezelfde interesses bij elkaar brengen

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de Nederlanders soms thuisblijft omdat vrienden en familie niet dezelfde activiteiten willen ondernemen. In plaats van samen te sporten, een dagje te shoppen of naar de bioscoop te gaan, wordt het al snel een avond alleen met Netflix op de bank. 38% van de ondervraagden zegt meer activiteiten te ondernemen als er meer mensen zijn met wie ze dat kunnen doen. Om mensen een handje op weg te helpen is er nu online platform Go mingle, de start-up die je laat doen wat je graag wil doen door je te matchen met mensen met dezelfde interesses, zodat je nog meer van het leven geniet.

Driekwart van de mensen krijgt vrienden niet altijd mee

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat drie op de vier mensen weleens leuke dingen niet doet, omdat ze hun vrienden niet meekrijgen. Oprichter Neiske Ritsma wil daar met haar start-up graag verandering in brengen. "Ik wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen", zegt Ritsma. "En uiteindelijk ook aan de maatschappij: dat er meer vrolijke en gelukkige mensen komen. Als je investeert in je interesses en de dingen doet waar je van houdt, wordt het leven leuker. Bij Go mingle staan de activiteiten centraal, maar het kan goed zijn dat je er nieuwe vrienden aan overhoudt. Vrienden zijn tenslotte toch vaak de mensen met wie je bepaalde interesses deelt."

Taboe op online vrienden maken

Voor veel mensen is het gebruik van websites om vrienden te maken echter nog onbekend terrein. 38% van de deelnemers van het onderzoek geeft aan dat zij zich niet prettig voelen om een website te bezoeken om nieuwe mensen te leren kennen. Het lijkt volgens Ritsma op het taboe dat tien jaar geleden ook het internetdaten overschaduwde. Go mingle moet deze barrière doorbreken zodat mensen met dezelfde interesses elkaar makkelijker kunnen vinden.

Wat is Go mingle en hoe werkt het?

Go mingle is een online platform waar je aangeeft welke activiteiten je graag onderneemt. Je maakt online een account aan en geeft aan wat je graag wilt doen, waarna Go mingle je in contact brengt met mensen die dezelfde activiteit willen ondernemen. Met deze mensen kun je contact maken door ze een bericht te sturen of aan te geven dat je mee wilt doen met hun activiteit. Daarnaast zie je in je tijdlijn op je persoonlijke pagina activiteiten uit alle categorieën van deelnemers waar je aan mee kunt doen.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is in Go mingle kan gratis rondkijken op de website. Daarna zijn er verschillende abonnementen mogelijk. Bij een maandabonnement start je met een eerste maand gratis. Er zijn ook halfjaar- en jaarabonnementen. Afhankelijk van het abonnement, liggen de kosten tussen de Euro2,- en Euro4,- per maand. Het lidmaatschap is bedoeld om alleen daadwerkelijk geïnteresseerde mensen op het platform te houden, daarnaast worden de opbrengsten geïnvesteerd in onderhoud en doorontwikkeling van de website.

www.gomingle.nl | Facebook: www.business.facebook.com/gomingle1| Instagram: www.instagram.com/gomingle.nl

Voor vragen over Go mingle of een interviewverzoek met Neiske Ritsma kunt u zich richten tot Lars Ykema, via lars@issuemakers.nl, 020-3455088 of 06-53832848.

Over Neiske Ritsma

Go mingle is een initiatief van Neiske Ritsma. 'Mijn roots liggen in Marketing & Communicatie. In dit vak draait 't om het ontdekken van wensen en behoeften van mensen. Zo heb ik zelf ook wel eens een moment waarop ik iets wil doen, maar er even niemand is die met me mee kan of wil. Uiteindelijk doe je 't dan vaak niet, terwijl je het liever wel had gedaan. Dat is zo zonde! Daarom ben ik Go mingle gestart. Ik hoop dat iedereen die zich aanmeldt alles uit zijn/haar interesses haalt en de dingen gaat doen die hij/zij graag samen doet.'

Go mingle is begonnen met de naam find a friend. Neiske heeft dit naast haar freelancewerk opgezet maar richt zich nu volledig hierop. 'Gaandeweg voelde find a friend als een pilot en ben ik met het project in een nieuwe fase beland. Daar hoort ook een nieuwe naam bij.'

Go mingle | Neiske Ritsma

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234