Paulus de Boskabouter 70 jaar

Speciale jubileum veiling met 125 originele werken

Het is precies 70 jaar geleden dat Nederland kennis maakte met Paulus de Boskabouter. De populaire stripreeks van de in Amsterdam geboren tekenaar Jean Dulieu (het pseudoniem van Jan van Oort), verscheen voor het eerst in 1946 als stripverhaal in het dagblad 'Het Vrije Volk'. De eerste reeks liep meer dan 10 jaar. Ter ere van dit 70-jarig jubileum organiseert online veilinghuis Catawiki voor de allereerste keer in Nederland, een grote Paulus de Boskabouter originelenveiling. Tijdens deze veiling komen meer dan 125 originele tekeningen, schetsen en aquarellen van Paulus de Boskabouter onder de hamer. Het is voor het eerst dat er zoveel tekeningen van Dulieu tegelijk worden geveild. Het topstuk van de veiling is een originele aquarel die Dulieu in 1960 maakte voor het maandblad Eva. De verwachting is dat deze tekening rond de 2.400 euro zal opbrengen. In totaal kan de veiling zo'n 40.000 euro opbrengen.

TV-serie
Jean Dulieu wordt door velen gezien als een van de grootste Nederlandse verhalenvertellers en (strip)tekenaars van de twintigste eeuw. Volgens veilingmeesters Jacques Pels & Rik Lok, stripexperts bij Catawiki, is dit hem gelukt door hard te werken. "Na het succes van de stripverhalen werd Paulus de Boskabouter ook bekend bij het grote publiek via een radiohoorspel en later ook met de bekende poppenfilmpjes op TV. Opmerkelijk was dat alle stemmen in het hoorspel door Dulieu zelf werden ingesproken. Ook de marionetten en decors voor de TV-filmpjes maakte hij zelf", aldus de veilingmeesters.

Veel belangstelling
De veilingmeesters geven aan dat er al veel belangstelling is voor de veiling. "Er zijn complete generaties met Paulus de Boskabouter opgegroeid. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen is de serie verschenen. Nog steeds zijn de boeken en strips overal te koop. Er zijn dan ook veel verzamelaars geinteresseerd in het originele werk van Dulieu. We verwachten ook dat er musea zijn die de veiling in de gaten gaan houden",

De veiling duurt tot en met zondag 12 juni en is te bekijken via: www.catawiki.nl/paulus

Noot voor de redactie (publiceer online)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234