FMO en ABN Amro bundelen krachten voor impact

FMO, ABN AMRO en Privium zijn verheugd de opening van het nieuwe FMO Privium Impact Fund aan te kondigen. Het fonds biedt klanten van ABN AMRO's private bank in Nederland, ABN AMRO MeesPierson, de exclusieve mogelijkheid om samen met de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO te investeren in leningen aan private sector bedrijven in opkomende markten.

FMO beschikt over een langdurige ervaring met betrekking tot het investeren in opkomende markten en heeft hierin een uitstekend track-record opgebouwd. Naast een financieel rendement richt de ontwikkelingsbank zich op meetbare impact van haar investeringen door te kijken naar ondersteunde (directe en indirecte) werkgelegenheid en de vermeden uitstoot van broeikasgassen. De investeringen via het FMO Privium Impact Fund dragen bij aan deze doelstellingen. "Door het verstrekken van een lening aan een lokale bank in Bangladesh, bijvoorbeeld, krijgt deze bank de kans om kredietverlening aan meer lokale midden- en kleinbedrijven aan te bieden. Dit vergroot de kansen van deze ondernemers om succesvol te zijn en zo banen te scheppen binnen hun bedrijven. Op deze manier helpt een lening niet alleen de lokale bank, maar een hele gemeenschap," aldus Yvonne Bakkum, Managing Director van FMO Investment Management BV welke als beleggingsadviseur van het fonds zal opereren.

ABN AMRO streeft er naar een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld. De bank biedt graag interessante investeringsmogelijkheden aan haar klanten, met niet alleen een goed financieel rendement, maar ook een positieve impact op de samenleving. "Het FMO Privium Impact Fund is een oplossing waarvan klanten een goed financieel en sociaal rendement mogen verwachten, met regelmatige liquiditeit. Het is een erg interessante mogelijkheid voor onze klanten om mee te investeren met een bank als FMO, met een goed track-record in leningen in opkomende markten," zegt Solange Rouschop, Global Head Investment Services & Sustainability.

ABN AMRO en FMO, in samenwerking met Privium, een fondsmanager met gedegen ervaring in duurzame investeringen, nemen met deze samenwerking een volgende stap in het universum van impact investeringen. "Het is een schaalbare oplossing," stellen Rouschop en Bakkum vast. "De impact is schaalbaar door de volumes die FMO realiseert en de significante onbeantwoorde vraag naar lange termijn financiering in opkomende markten." zegt Bakkum. "En ook door het product zelf," voegt Rouschop toe, "omdat het een liquide oplossing biedt voor een brede groep van onze particuliere klanten, diversificatie van hun portefeuille mogelijk maakt en bijdraagt aan echte impact in opkomende markten."

Het FMO Privium Impact Fund is verkrijgbaar voor klanten van ABN AMRO MeesPierson. Meer informatie is beschikbaar op: www.fmopriviumimpactfund.nl.

Over FMO
FMO (de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden) is de Nederlandse ontwikkelingsbank. FMO heeft meer dan 45 jaar ervaring in het investeren in de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze missie is om ondernemers te ondersteunen een betere wereld te bouwen. We investeren in sectoren met een hoge lange termijn impact: financiële instellingen, energie en landbouw. Samen met onze partners investeren we in infrastructuur, productie en dienstverlening. Met een investeringsportefeuille van 9.3 miljard euro verspreid over meer dan 85 landen, is FMO wereldwijd een van de grotere bilaterale ontwikkelingsbanken voor de private sector. www.fmo.nl

Over FMO Investment Management
FMO Investment Management BV is een volledige dochter van FMO. Het is haar missie om impact investeren ter vergroten door investeerders toegang te bieden tot FMO's portefeuille van duurzame investeringen in opkomende markten.Voor meer informatie kunt u terecht op www.fmo-im.nl

Pers contact:
Paul Hartogsveld
Senior Communications Officer (PR)
T: +31 70 314 9928
M: +31 6 11589127
E: p.hartogsveld@fmo.nl

Over ABN AMRO
ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. In het buitenland zijn we actief in zorgvuldig geselecteerde markten waarin we toonaangevend zijn, zoals Private Banking en Energy, Commodities en Transportation. We bieden onze klanten een breed en compleet pakket (digitale) producten en diensten, hoogwaardige financiële expertise en uitgebreide kennis van een groot aantal sectoren. ABN AMRO heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, is gevestigd in meer dan 20 landen en heeft wereldwijd ruim 22.000 medewerkers. Voor meer informatie: www.abnamro.com

Pers contact:
Karen de Vries
Press Officer
T: +31 20 343 7265
M: +31 6 12910361
E: karen.de.vries@nl.abnamro.com

Over Privium Fund Management
Privium Fund Management Privium Fund Management B.V. ('Privium') is een Nederlandse aanbieder van beleggingsinstellingen. Privium is een Alternative Investment fonds Manager zoals bedoeld in de Alternative Investment Fund Manager (AIFMD) -richtlijn en staat onder toezicht van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (www.afm.nl) en De Nederlandsche Bank. (www.dnb.nl) Privium bestaat uit een team van ervaren beleggingsprofessionals en werkt samen met een groot aantal gerenommeerde partijen. Voor meer informatie kijk op onze website: www.priviumfund.com

Contact:
Joost Akkerman en/ of Mark Baak
T: +31 20 46 26 644
E: jakkerman@priviumfund.com; mbaak@priviumfund.com

FMO

plaats:
Den Haag
website:
http://www.fmo.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234