Architecten, ontwerpers en ingenieurs van wereldklasse onthullen de toekomst van 3D tijdens In(3D)ustry

BARCELONA, Spanje, June 9, 2016 /PRNewswire/ --Kun je de resterende delen van de Sagrada Familia printen? Of een auto? Of je eigen kleding? Tijdens de eerste editie van In(3D)ustry From Needs to Solutions [http://www.in3dustry.com ], die van 21 tot 23 juni plaatsvindt in het Italiëpaviljoen van het Montjuïc-trefpunt op de Fira de Barcelona, laat een aantal van de grootste professionals uit vier belangrijke sectoren - Gezondheidszorg, Automotive en lucht- en ruimtevaart, Consumentenartikelen en detailhandel, en Architectuur en woninginrichting - zien hoe het kan. 
Tot de belangrijkste sprekers behoren Mark Burry, een architect uit Nieuw-Zeeland die 3D-ontwerpen gebruikt om de Sagrada Família in Barcelona te voltooien, de Belgische architect Xavier de Kestelier van Foster + Partners, die een project leidt voor woningen op de maan die zijn gemaakt met 3D-printers en ontwerpers zoals Danit Peleg en New Francis Bitonti, die uitleggen hoe ze deze technologieën inzetten om van alles en nog wat te maken, van kleding tot stoelen. De Amerikaanse wetenschapper Vinton Cerf, die alom word gezien als een van de 'vaders van het internet', verzorgt de openingstoespraak.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160513/367297LOGO )

Andere sprekers zijn de Duitse architect Patrik Schumacher, een partner van de Iraanse architect Zaha Hadid, Areti Markopoulou, een Griekse architect en wetenschappelijk directeur van het Institute of Advanced Architecture of Catalonia, neurochirurg Bartolomé Oliver, die 3D-protheses gebruikt tijdens zijn procedures voor gezichtsreconstructies, en dr. Lucas Kruel van het ziekenhuis te Sant Joan de Déu, pionier op het gebied van 3D-afdrukken voor pediatrische oncologie.
De auto- en lucht- en ruimtevaartindustrie wordt vertegenwoordigd door onder meer José Manuel Martín Vázquez, een ingenieur die leiding geeft aan de productie van metalen onderdelen voor Airbus Defence and Space en door afgevaardigden van toonaangevende bedrijven zoals SEAT en Aciturri Aeronáutica. Het evenement wordt afgesloten door het Maker Pro-forum onder leiding van stedelijk planner Tomás Díez uit Venezuela, de medeoprichter van Fab Lab Barcelona. Hij laat zien hoe individuele gebruikers, ook wel makers genoemd, de belangrijkste spelers vormen voor de groei van de productie van geavanceerde 3D-oplossingen.
Tijdens In(3D)ustry From Needs to Solutions zijn bedrijven zoals HP, Hofmann, Renishaw, Arburg and Nexeo Solutions aanwezig. In de Arena Area introduceren zij hun nieuwste producten en oplossingen, zoals de nieuwe Jet Fusion 3D-printer van HP, die 3D-voorwerpen in kleur kan afdrukken. Andere bedrijven die deelnemen zijn Asidek CT Solutions, Axis Prototypes, Biotech Dental, Ineo Prototipos, Mastertec, Olivetti, Pantur, Poly-Shape, Repro 3D en Ultimaker.


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160513/367297LOGO


Fira de Barcelona


CONTACT: Eduard Pérez Moya, +34-93-233-21-66, eperezm@firabarcelona.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234