European Capital Zorgt voor Schuldfinanciering voor Buyout van Xendo, een Vooraanstaand Consultancybedrijf in de Levenswetenschappensector, met Steun van Sovereign Capital

LONDEN, 8 juni 2016 /PRNewswire/ -- European Capital Fund Management Limited heeft vandaag aangekondigd dat zijn Europese mid-market directe leningen fonds, European Capital Private Debt, LP, een unitranche financiering heeft verstrekt ter ondersteuning van de buyout van Xendo (het "Bedrijf"), met backing van Sovereign Capital, de Britse specialist in private equity Buy & Build.

Xendo, wiens hoofdkantoor zich in Nederland bevindt, is een vooraanstaande onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in consultancy en projectmanagement op het gebied van farmaceutische producten, medische apparatuur en gezondheidszorg. Het is de ambitie van het Bedrijf om de kwaliteit en veiligheid van medicijnen te verbeteren en om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen en medische apparatuur die de levenskwaliteit verbeteren vlugger op de markt komen. Xendo opereert vanuit drie Europese landen (VK, Nederland en Duitsland) en in Japan.

"We zijn verheugd om samen te werken met Sovereign Capital en om de buyout van Xendo te ondersteunen," zei Matthew Gordon Clark, Uitvoerend Directeur van European Capital in Londen. "Xendo is onze eerste unitranche financiering in Nederland nadat we een aantal mogelijkheden onderzochten. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op deze transactie en om verdere op maat gemaakte oplossingen te verstrekken aan toonaangevende mid-market private equity sponsors die graag in Nederland willen investeren."

Colin Wright, Directeur van European Capital in London, voegde daar aan toe, "Xendo heeft een spannende kans om zijn activiteiten verder te ontwikkelen en zijn geografische bereik uit te breiden gedurende de looptijd van onze investering. We kijken ernaar uit om het managementteam en Sovereign Capital te ondersteunen om dit te bereiken."

"Sovereign Capital is verheugd om met European Capital samen te werken en we stellen hun flexibiliteit, snelheid en professionaliteit op prijs evenals hun bereidheid om verdere financiering te verstrekken gedurende de investering," zei Jonathan Kay, Investeringsdirecteur van Sovereign Capital.

OVER EUROPEAN CAPITAL FUND MANAGEMENT European Capital Fund Management Limited beheert EUR600 miljoen in twee fondsen. Via zijn kantoren in Londen en Parijs verstrekt het bedrijf directe financiering in de vorm van unirate, mezzanine en senior financiering aan door sponsor geleide lower en mid-market Europese bedrijven. European Capital Fund Management Limited is een Engelse naamloze vennootschap die gereguleerd wordt door de Financial Conduct Authority. Het is een indirecte dochteronderneming in volledige eigendom van American Capital, Ltd.

OVER EUROPEAN CAPITAL PRIVATE DEBT, LPEuropean Capital Private Debt, L.P. (het "Fonds"), verstrekt directe financiering in de vorm van unirate, mezzanine en senior financiering aan door sponsor geleide mid-market West- en Noord-Europese bedrijven. Het Fonds is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en wordt beheerd door European Capital Fund Management Limited, een Engelse naamloze vennootschap die gereguleerd wordt door de Financial Conduct Authority en een indirecte dochteronderneming in volledige eigendom van American Capital, Ltd.

Contact: + 44 207 539 7000Matthew Gordon Clark, Uitvoerend DirecteurColin Wright, Directeur
European Capital Fund Management Limited

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234