Street piece Banksy geplaatst in Amsterdam

Moco (Modern/Contemporary) Museum blijft verrassen met toonaangevende kunstwerken en zal op donderdag 9 juni om 10:00 uur permanent een levensgroot werk van Britse Street Art-legende Banksy plaatsen in de tuin van het museum. Moco stelt de ruim 2 meter hoge en 2000 kg wegende muurschildering vanaf dat moment geheel kosteloos tentoon aan alle voorbijgangers van het Museumplein in Amsterdam, waar het museum gelegen is. Nog nooit eerder werd er een street piece van de activistische kunstenaar geplaatst in Amsterdam.


Moco Museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar werkt het kunstkoppel met werken van internationale kunstgrootheden. Van Picasso tot Koons, van Hirst tot Warhol.

Door de oprichting van het Moco Museum zijn zij in staat topwerken te tonen die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven. Voor het museum zijn vele bruiklenen beschikbaar gesteld vanuit het internationale netwerk van de collectioneurs.

Noot voor de redactie:
Voor aanmeldingen, additionele informatie, beeld en/of interview aanvragen: Roger Brunings - Roger Brunings PR & Communication - Mobiel: +31 (0) 6 46 16 21 44, Kantoor: +31 (0) 20 22 18 743 - info@rogerbrunings.com

Moco Museum

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234