Wilfred Genee opent ProkkelSterrenslag - start landelijke Prokkelweek

Op maandag 6 juni openen tv-presentator Wilfred Genee, wethouder Kees Diepeveen van Utrecht samen met Chanienke NIeman, de ProkkelSterrenslag in Utrecht. Een sportief evenement waarbij meer dan duizend mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een zeskamp spelen.

De ProkkelSterrenslag is het startsein van de landelijke Prokkelweek. Een week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Een prachtig initiatief, vindt Wilfred Genee en daarom komt hij graag naar Utrecht om de opening te verrichten.

Vele bedrijven doen mee aan de ProkkelSterrenslag
Bedrijven, gemeenten en organisaties vanuit het hele land doen mee aan de sportieve zeskamp. Onder andere NUON, advocatenkantoor CMS, Coöperatie DELA, UWV, Restart, gemeente Utrecht en cateraar Sodexo vormen teams met cliënten van zorginstellingen en leerlingen van het speciaal onderwijs. Marian Geling, projectleider van de Prokkelweek, legt uit: "Elk team bestaat uit mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking. Het gaat om samenwerken en teambuilding. Het team dat het beste gebruik maakt van elkaars mogelijkheden gaat met de eerste prijs naar huis. Bedrijven willen graag meedoen, want zij zijn op zoek naar praktische manieren mensen met een (verstandelijke) beperking beter te leren kennen en zo bij te dragen aan de participatiesamenleving".

Prokkelweek
Van 6-11 juni wordt die jaar voor het 9e achtereenvolgende jaar de Prokkelweek georganiseerd. In deze week ontmoeten mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar tijdens prikkelende ontmoetingen. Nederland kan niet meer om het gedachtegoed van de Prokkelweek heen. In negen jaar tijd is het initiatief uitgegroeid tot een evenement dat door duizenden Nederlanders wordt omarmd. Meer dan 2000 mensen met een verstandelijke beperking lopen een dag stage in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Inmiddels staan ruim 375 activiteiten op de landkaart en dit aantal zal naar verwachting boven 400 uitkomen.

Participatie
De Prokkelweek wil aandacht vragen voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal; Prokkelen draagt daaraan haar steentje bij.

prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

De Prokkelweek wordt financieel ondersteund door Stichting SPZ, Fonds verstandelijk gehandicapten en DELA Goededoelenfonds.

Contactinformatie

Marian Geling, landelijk projectleider

M 0627057594 E marian@prokkel.nl I www.prokkel.nl

Prokkel

plaats:
UTRECHT
website:
www.prokkel.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234