90.000 kinderen naar buiten op de Buitenspeeldag 2016

Kinderzender Nickelodeon gaat 's middags op zwart.
Op woensdag 8 juni organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon samen de jaarlijkse Buitenspeeldag. Er worden die dag door heel Nederland voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet. Het kanaal van Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag 's middags vanaf 13:00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.

Jantje Beton en Nickelodeon hebben in aanloop naar de Buitenspeeldag gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen opgeroepen alles uit de kast te trekken om buitenspeelactiviteiten samen met kinderen te bedenken. En daar is ook dit jaar massaal gehoor aan gegeven. Op 8 juni aanstaande kunnen 90.000 kinderen survivalbanen bestormen, vlotten bouwen of een ouderwetse kruiwagenrace houden. Tijdens de Buitenspeeldag kan het allemaal!

Kinderen denken mee
Ook dit jaar hebben kinderen voor zelf bedachte activiteiten subsidie bij Jantje Beton aangevraagd. Er zijn hele creatieve aanvragen gedaan. Van circus acts en buikschuiven, tot compleet uitgewerkte activiteiten binnen het thema reis om de wereld. Dat wordt weer dolle pret!

NDSM-werf
Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt het hoofdevenement van de Buitenspeeldag gehouden. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd en zal tevens de Chiquita & Nickelodeon Speelplaats te vinden zijn, vol verschillende activiteiten die te maken hebben met de centrale thema's plezier, spelen en beweging. De verschillende activiteiten nemen de kinderen mee op een reis vol avontuur, zoals de Bananen Berg, Bananen Basketball, Bungee Rennen en Disco Ananas. De speelplaats is op zo'n manier gemaakt dat de kinderen constant actief en creatief bezig zijn.

Buitenspelen must voor ieder kind!
Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verarmd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

www.jantjebeton-buitenspeeldag.nl/
Op www.jantjebeton-buitenspeeldag.nl/ kunnen kinderen 8 juni kijken wat er in hun omgeving te doen is!
Gratis App
In samenwerking met Chiquita brengt Nickelodeon dit jaar ook de Buitenspeeldag-gerelateerde gratis app "Just Smile", waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. Hoe vaker ze deze selfies delen, hoe meer attributen er beschikbaar komen en hoe meer aandacht er zo voor de Buitenspeeldag komt. De app is gratis te downloaden voor smartphones en tablets in de Apple App Store via https://itunes.apple.com/nl/app/just-smile/id1096018508?mt=8 en de Google Play Store via https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hype4.justsmile&hl=nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Yvette de Vries de Loos, telefoon: 06 40 19 01 89
pers@buitenspeeldag.nl
Foto's en persbericht zijn via http://www.jantjebeton.nl/pers-buitenspeeldag-2016/ te downloaden.
Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen in hun buurt weer gewoon buiten kunnen spelen. Buitenspelen is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling, maar voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend. Veel speelomgevingen zijn verarmd en een op de vijf kinderen speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen. Dat is alarmerend en reden voor Jantje Beton om kinderen te ondersteunen hun eigen buurt leuker, vrijer en avontuurlijk te maken. Daarom organiseren we op 8 juni aaanstaande weer de jaarlijkse Buitenspeeldag. We roepen lokale organisatoren op om op deze dag samen met kinderen activiteiten te bedenken. www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl

Nickelodeon
Nickelodeon is een kindertelevisiezender die wereldwijd uitgezonden wordt. Nickelodeon beschikt over een ruim aanbod aan televisieprogramma's, consumentenproducten en websites. Bij Nickelodeon draait alles om kinderen. Nickelodeon wil niet alleen kinderen vermaken met grappige, spannende en award/winning shows en hit series, maar stimuleert kinderen ook continu om nieuwe dingen uit te proberen en een actieve levensstijl te omarmen. Daarom roept Nickelodeon dan ook alle kinderen in Nederland op om tijdens de Buitenspeeldag naar buiten te gaan en te spelen! www.nickelodeon.nl

Jantje Beton

plaats:
Utrecht
website:
http://www.jantjebeton.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234