Zwemkampioen speelt hoofdpersoon in epilepsiecampagne

In de campagne van het Epilepsiefonds speelt Esmee Anne (16) een hoofdrol. Toen zij ruim een jaar was, kreeg zij epilepsie maar dat weerhield haar er niet van om voor haar grote zwempassie te kiezen. Afgelopen zomer behaalde Esmee Anne een gouden en zilveren medaille tijdens de Special Olympics World Games, het grootste sportevenement voor mensen met een beperking. Vorige maand werd ze bovendien Gelders Kampioen! Deze winnaar is deze week te zien in een van de spotjes van het Epilepsiefonds.

Zwemmen is de allergrootste passie van Esmee Anne: "In het water voel ik me vrij en kan ik mijn gedachten verzetten." Maar Esmee Anne mag nooit alleen zwemmen. Van jongs af aan heeft zij epilepsie. En dan kan zwemmen letterlijk levensgevaarlijk zijn omdat de gevolgen van een aanval in het water fataal kunnen zijn. "Het is weleens voorgekomen dat ik een aanval kreeg. Dat gebeurde bij de rugcrawl. De zon die door de ramen op het water reflecteerde, lokte bij mij een aanval uit. Maar ik ben niet bang hoor, mijn moeder of mijn trainster is altijd in de buurt!"

Impact van epilepsie
Dit jaar startte het Epilepsiefonds een campagne met verschillende spotjes die de impact van epilepsie laten zien. Esmee Anne speelt met haar moeder de hoofdrol in de zwemcommercial. "Ik vind het heel erg gaaf om samen met mijn moeder een rol te spelen in deze campagne. Toen wij hiervoor gevraagd werden, hebben we geen moment getwijfeld. Iedereen moet weten wat epilepsie is en welke invloed het kan hebben op je leven!" Esmee Anne heeft veel leuke reacties gekregen op haar hoofdrol. Daar is ze bijna net zo trots op als op haar medailles. "In de campagne speel ik heus niet mee om bekend te worden. Dat doe ik om mensen met epilepsie te helpen. Maar met zwemmen wil ik natuurlijk wel heel graag beroemd worden!"

Geplaatst in:

Voor meer informatie of voor een interview met Esmee Anne en haar moeder kunt u contact opnemen met Marissa Piso, medewerker Communicatie van het Epilepsiefonds, door te bellen met 030 634 40 63 of per e-mail naar piso@epilepsiefonds.nl.

Epilepsiefonds
Het Epilepsiefonds zet zich in voor mensen met epilepsie door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het verstrekken van hulpverlening en het organiseren van speciale vakantiereizen. Het fonds ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften. Kijk ook op www.epilepsie.nl voor meer informatie.

Epilepsiefonds

plaats:
Houten
website:
http://www.epilepsie.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234