Gezocht: 's werelds meest geïnspireerde verslaggevers voor het verhaal van je leven

ALICANTE, Spanje, June 6, 2016 /PRNewswire/ --Als je er morgen niet meer zou zijn, zou je dan oprecht kunnen zeggen dat je jouw leven maximaal hebt geleefd? Dat is de vraag die de Volvo Ocean Race in haar nieuw online campagne stelt. Met als doel om de volgende groep van stoere Onboard Reporters te ontdekken, die bereid zijn om in 2017-18 één van de zwaarste offshore uitdagingen ter wereld aan te gaan.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160603/375443 )

Het is ongetwijfeld 'de moeilijkste job in de sportmedia'. Er is geen enkele andere sport, waarin toegewijde multimedia journalisten embedded in teams verslag doen. Potentiële kandidaten moeten een creatieve 'boot camp' overleven om aan te tonen dat ze de mentale en fysieke  druk van hun rol aan kunnen.
Het evenement laat sinds 1973 's werelds beste profzeilers de strijd met elkaar aanbinden over een afstand van 40.000 nautische zeemijlen. In negen maanden passeren ze vier oceanen en doen ze vijf continenten aan. Deze race heeft multimediale en ervaren mediaprofessionals nodig om bij de bemanningen aan boord te stappen en vanuit de meest afgelegen en ruige regionen verslag te doen naar de wal.
"Ik weet zeker dat voor een professionele storyteller er geen grotere uitdaging bestaat dan deze", aldus de Amerikaanse filmmaker Amory Ross, die de afgelopen twee edities als Onboard Reporter vastlegde.  "Je wordt ver over je fysieke, mentale en creatieve grenzen gepusht. Op een manier die met bijna niets te vergelijken valt."
Om content vanaf de wereldoceanen bij de racefans te krijgen, is serieuze technologie nodig. Elke boot is uitgerust met state-of-the-art apparatuur, op afstand bestuurbare camera's, microfonen en op maat gemaakte mediastations.
De ideale kandidaat voor de elite storytelling ploeg moet in staat zijn om dagelijks, ongeacht de omstandigheden, hoge kwaliteit video-, foto- en geschreven content te produceren.
"We zoeken kandidaten met een avontuurlijke instelling, die tevens een gedegen media-achtergrond hebben. Die oog hebben voor beeld en een neus voor verhalen", licht Leon Sefton toe. Hij leidt het OBR wervingsproject en is tevens Hoofd Televisie bij de Volvo Ocean Race.
Om te solliciteren moeten potentiële kandidaten naar de campagne website,  http://if.volvooceanrace.com, en de briefing volgen voor het maken van een proefopdracht.
Video: https://youtu.be/4dAyMqwB7cQ
Contact: Leon Sefton, Head of TV & Video, +34-668-103-852


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160603/375443


Volvo Ocean Race

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234