Thuisbrouwers Dennis en Niels winnen vijfde Brand Bierbrouwwedstrijd

- PERSBERICHT -

Thuisbrouwers Dennis Pancras en Niels Bosman winnen vijfde Brand Bierbrouwwedstrijd

Wijlre, 4 juni 2016 - Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede brouwen de beste Porter van Nederland. Met een vol, donkerkoper bier met associaties van karamel en chocolade tonen en een volle, romige schuimlaag zijn Dennis en Niels door de jury uit de 194 inzendingen gekozen. Dennis en Niels krijgen de unieke kans om het recept samen met de Meesterbrouwers van Brand te brouwen in de Brand Bierbrouwerij te Wijlre. In 2017 komt de Porter op de markt.

'Vol, donkerkoper bier met tonen van chocolade en karamel'
Volgens de gerenommeerde jury is de Porter van Dennis en Niels het beste van de tien finale bieren. Juryvoorzitter Derek Walsch: "Deze Porter is vol, donkerkoper, met associaties van karamel en chocolade en heeft een volle, romige schuimlaag." Meesterbrouwer Rob Habets van Brand: "Het accent ligt op de complexe mout samenstelling. De nasmaak is perfect: zoetig met een lichte toename in gebrande mout bitterheid, waarbij de chocolade smaken mooi naar voren komen." Dennis en Niels zijn blij verrast met hun overwinning: "We kunnen bijna niet geloven dat onze Porter als beste is verkozen uit maar liefst 194 aanmeldingen! We kijken er erg naar uit om samen met de Meesterbrouwers van Brand te gaan brouwen en hopen dat anderen net zo gaan genieten van onze Porter als wij."

De Brand Bierbrouwwedstrijd
Brand deelt de liefde voor het brouwen van ambachtelijk bier en stimuleert thuisbrouwers om hun creaties te delen. De groeiende populariteit van het thuisbrouwen is door heel het land zichtbaar en uit zich ook in het aantal deelnemers deze editie. Maar liefst 194 thuisbrouwers meldden zich aan, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Voorgaande jaren wonnen al Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014) en Bart Engel met Saison (2015). Zwaar Blond, IPA en Saison behoren inmiddels tot het vaste assortiment van Brand.

Open Dag
De finale vond plaats tijdens de Open Dag van de Brand Bierbrouwerij. Ruim 2000 bezoekers kregen vandaag de mogelijkheid om de karakteristieke brouwerij in Wijlre van dichtbij te bekijken en deel te nemen aan de geheel vernieuwde brouwerijtour. Zo is er nu het 'Object Theatre': een voorstelling waarin 700 jaar historie van de brouwerij chronologisch is samengevat. In de brouwerij zelf kun je op een geheel vernieuwde, interactieve manier kennismaken met de ingrediënten, het brouwproces en alles wat de bieren van Brand zo bijzonder maakt.

- EINDE PERSBERICHT -

Geplaatst in:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Brand Bier: Lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-24260423.

Credits foto: Vijay Slager
De foto's zijn rechtenvrij te gebruiken voor redactionele doeleinden o.v.v. Vijay Slager.

Brand Bierbrouwerij

plaats:
Wijlre

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234