Erkende zorghotels toegankelijker met eerstelijnsverblijf in basisverzekering

Erkende zorghotels toegankelijker met eerstelijnsverblijf in basisverzekering

SNHZ, de brancheorganisatie voor erkende zorghotels, is verheugd over het besluit van VWS om eerstelijnsverblijf vanaf 1 januari 2017 in de basisverzekering op te nemen. Hierdoor zijn zorghotels vanaf volgend jaar toegankelijker voor degenen, die na een operatie of ziekenhuisopname behoefte hebben aan tijdelijk verblijf met zorg en behandeling.


Voorheen was een aanvullende verzekering noodzakelijk om voor (gedeeltelijke) vergoeding voor verblijf in een zorghotel in aanmerking te komen. 

Erkende zorghotels zijn bij uitstek geschikt om eerstelijnsverblijf te bieden. Zij bieden een gastvrij en comfortabel verblijf, met zorg en behandeling die specifiek gericht zijn op een spoedige terugkeer naar huis.

Nederland kent op dit moment 24 erkende zorghotels. Zij combineren excellente zorg met (minimaal) 4 sterren hotelfaciliteiten.

Geplaatst in:

Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels (SNHZ)

plaats:
Utrecht
website:
http://www.erkendezorghotels.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234