200 scholieren in discussie over Europa met Minister Koenders

Op vrijdag 10 juni as.s verzamelen ruim 200 scholieren van vijf verschillende scholen uit heel Nederland zich in Madurodam in Den Haag voor de Jonge Voorzittersdag Europa. Tijdens deze dag gaan zij in debat met onder meer Europarlementariër Bas Eickhout (Groen Links) en Tweede Kamerlid Marit Maij (PvdA) over actuele Europese onderwerpen. Ook nemen zij deel aan een EU quiz. De dag wordt afgesloten met een gesprek tussen minister van buitenlandse zaken Bert Koenders en de jongeren over hun aanbevelingen voor Europa en het belang van het Nederlands voorzitterschap.

Het evenement vormt de afsluiting van de gastcollegereeksen 'Jonge Voorzitters' en 'EU Back to School'. Beide gastcollegereeksen werden het afgelopen half jaar gegeven aan ruim 5000 jongeren van verschillende middelbare scholen in het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de EU. De aanbevelingen over Europa die de scholieren tijdens deze gastlessen bedacht hebben, worden op 10 juni aan de aanwezige parlementariërs en aan minister Koenders uitgereikt. De scholieren die deze dag aanwezig zijn hebben allemaal een van de gastlessen gevolgd en ook meegewerkt aan het opstellen van de aanbevelingen.

De Jonge Voorzittersdag wordt georganiseerd door informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland en de Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Programma Jonge Voorzittersdag, 10 juni, Madurodam
12:00 Openingswoord
12:15-13:15 Debat tussen Tweede Kamerleden, Nederlandse Europarlementariërs en leerlingen n.a.v. de aanbevelingen
13:30-15:30 Speurtocht met Europaquiz door Madurodam
16:00-16:20 Ontvangst minister Koenders, overhandiging EU-aanbevelingen door drietal leerlingen aan de minister
16:20-16:40 Gesprek Minister Koenders en de leerlingen
16:40-16:50 fotomoment leerlingen en de minister
16:50-17:00 Prijsuitreiking Europaquiz, afsluiting

Wilt u als pers bij deze dag aanwezig zijn? Graag aanmelden via ingelise.deboer@europarl.europa,eu, 06-12940913

Voor vragen met betrekking tot de bijdrage van minister Koenders kunt u contact opnemen met Hendrieneke Bolhaar, Woordvoerder, +31646998518, hendrieneke.bolhaar@minbuza.nl

Europees Parlement Den Haag

plaats:
Den Haag
website:
http://www.europeesparlement.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234