Toevoeging van een Bioreactor 3PACK(TM) productie-installatie aan faciliteit Kopenhagen biedt meer flexibele mogelijkheden aan afnemers

BOTHELL, Washington, BERKELEY, Californië en KOPENHAGEN, Denemarken, 3 juni 2016 /PRNewswire/ -- CMC Biologics, wereldwijd toonaangevend in klinische en commerciële productie van monoklonale antilichamen, stollingsfactoren en andere therapeutische proteïnen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de eerste fase heeft voltooid van de productie-uitbreiding in Kopenhagen als onderdeel van de lopende uitbreiding van alle productiecapaciteit wereldwijd. Deze fase bestond uit de toevoeging van een single-use Bioreactor 3PACK(TM) faciliteit. De Bioreactor 3PACK(TM) configuratie bestaat uit drie bioreactoren voor ieder 2.000 liter aan single-use productie en een bijbehorende seed train voor schaalvergroting. Hiermee wordt flexibele productie mogelijk met schalen tussen 2.000 en 6.000 liter in een enkel productieproces. De bioreactoren kunnen afzonderlijk, gelijktijdig, achter elkaar of gespreid worden aangezet voor het gewenste productieresultaat. De 3PACK(TM) lijn is vanaf juni 2016 beschikbaar voor productiegangen.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20110502/SF93356LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20110502/SF93356LOGO]

"Met deze aanvullende cGMP productiecapaciteit zetten we onze lange-termijnstrategie, namelijk innovatieve oplossingen leveren, om van prille ontwikkeling naar grootschalige commerciële productie," aldus Patricio Massera, General Manager van de Kopenhagen Locatie.

Door de combinatie van meervoudige single-use bioreactoren van 2.000 liter breekt CMC Biologics met het oude model dat single-use technologie niet toepasbaar was op grootschalige biologische productie. Door toevoeging van nog eens drie nieuwe bioreactoren met ieder 2.000 liter aan single-use productiecapaciteit in 2017 wordt de installatie van een Bioreactor 6PACK(TM) lijn voltooid en zullen zowel in de VS als in Europa dezelfde Bioreactor 6PACK(TM) productiefaciliteiten bestaan.

Dr. Gustavo Mahler, President & Chief Executive Officer van CMC Biologics: "Met dit unieke installatie-ontwerp op onze locaties in zowel de VS als Europa komen wij tot een flinke optimalisering van procesoverdracht en synergieën tussen de verschillende locaties. Daarmee kunnen wij onze klanten de productieschaal en de flexibiliteit bieden die zij vandaag de dag nodig hebben voor hun markt, en stellen wij hen in staat om te werken met zeer korte reglementaire en productie deadlines." Hij voegt eraan toe: "Wij veranderen de manier waarop CMO's werken en wij zullen ook doorgaan met het bedenken van innovatieve oplossingen voor onze klanten."

Over CMC BiologicsCMC Biologics is toonaangevend in de CMO-branche (Contract Manufacturing Organizations) wat betreft betrouwbaarheid, technische excellentie en kwaliteit -- 'Right and On Time'. Met in totaal drie productiecentra, in de Verenigde Staten en Europa, biedt het Bedrijf volledig geïntegreerde oplossingen in biofarmaceutische ontwikkeling en productie aan klanten over de gehele wereld. Het Bedrijf bezit aantoonbare expertise in het leveren van oplossingen op maat voor schaalvergroting en cGMP-productie van eiwit-gebaseerde geneesmiddelen voor pre-klinische, klinische en commerciële productie. Een breed en geïntegreerd dienstenpakket omvat cellijnontwikkeling, bioprocesontwikkeling, ontwikkeling van formulering en uitgebreide analytische tests. Klanten kunnen voorts profiteren van de propriëtaire technologie van CMC Biologics, het CHEF1® expressiesysteem voor de kweek van zoogdiercellen. CMC Biologics beschikt over volledig gescheiden celcultuur-voorzieningen voor microbiële fermentatie en zoogdiercelproductie, en biedt productieprocessen voor zowel fed-batch als perfusie. Meer informatie is te vinden op www.cmcbiologics.com.

Media Contact:Robert Broeze, Senior Vice President, Global Business Development, CMC Biologics, +1 (609) 273-3414Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20110502/SF93356LOGO


CMC Biologics


Web site: http://www.cmcbiologics.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234