Definitief afscheid van reclamepersoonlijkheid Tom de Ridder

Tom nieuwe naam van MKB Brandstof

ROTTERDAM - MKB Brandstof verandert op 7 juni de naam in Tom en slaat een nieuwe weg in. Tom wil de impact van de vijftigduizend aangesloten ondernemers versterken. Met de naamswijziging onderstreept het bedrijf de nieuwe koers. Een gevolg hiervan is ook dat reclamefiguur Tom de Ridder definitief vertrekt.

Jarenlang was Tom de Ridder de stem van MKB Brandstof. Deze week is hij voor het laatst te horen met de boodschap dat het tijd is voor verandering. "We nemen inderdaad definitief afscheid van Tom de Ridder", bevestigt ondernemer Martin Schuurman. "Hij heeft veel voor ons betekend, want dankzij hem weet heel Nederland dat wij veel gedoe wegnemen bij ondernemers".

Nieuw aanpak
De bekende diensten blijven, maar met een nieuwe aanpak. Schuurman: "Ondernemers hebben impact, op hun bedrijf, en hun omgeving. Zij veranderen Nederland, en die impact willen wij versterken. Ondernemers verdienen de volle vrijheid. Dat is waar wij voor staan; dat is een nieuw geluid. Een reclamefiguur als Tom de Ridder past daar niet meer bij. En ook de naam MKB Brandstof niet. Hoe trots we ook zijn op wat we met beiden hebben bereikt: vanaf nu heten we simpelweg Tom."

Tom biedt ondernemers meer dan een verzamelfactuur voor tanken, carwash en parkeren in een nieuw jasje. "Wij zijn ondernemers en we willen andere ondernemers helpen hun droom te realiseren", zegt Schuurman. "Door gedoe weg te nemen, maar bijvoorbeeld ook door inspirerende, eerlijke verhalen van ondernemers te delen in de vorm van blogs, interviews en podcasts. Want ondernemers kunnen elkaar inspireren en van elkaar leren."

Wapenfeiten
Met de naamswijziging vertrekt reclamefiguur Tom de Ridder definitief. Sinds 2008 was hij bijna zestigduizend keer te horen op landelijke en lokale radiozenders. Enkele wapenfeiten:

- Tom de Ridder begon in januari 2008 met een campagne van 32 spotjes. In dat jaar werden in totaal 92 spotjes uitgezonden en verdubbelde het aantal klanten.
- Dankzij Tom de Ridder steeg het aantal klanten van 4.000 begin 2008 tot 50.000 nu, met 90.000 autopassen.
- De meeste spotjes werden uitgezonden in 2013: in totaal 20.298 spotjes. Begin 2016 werden er binnen twee maanden zelfs 16.068 spotjes uitgezonden.
- Inmiddels zet MKB Brandstof op jaarbasis 190 miljoen liter aan motorbrandstoffen af; ruim 1,5% van alle brandstof die in Nederland wordt verkocht.

Geplaatst in:

Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met Martijn van der Wind. Hij is bereikbaar via pers@mkb-brandstof.nl of 06 4783 6789.

Er is beeldmateriaal beschikbaar op hoge resolutie. Daarnaast is er audiomateriaal beschikbaar: een afscheidsinterview met Tom de Ridder door voormalig Radio 1-verslaggever Maarten Hagg (in MP3) en de laatste radiocommercials van Tom de Ridder. Alle materialen zijn vrij te gebruiken en vindt u hier: http://news.smart.pr/leenecommunicatie/definitief-afscheid-van-reclamepersoonlijkheid-tom-de-ridder

MKB Brandstof

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234