Online zonnepanelenspecialist Zonneplan start winkelconcept

Daar waar menig naam uit de winkelstraat verdwijnt, kiest Zonneplan bewust voor een fysieke plek in de directe omgeving van de consument. De vraag naar duurzame energie stijgt met de dag, maar de consument wil meer dan alleen een advies en zoekt tastbaarheid en beleving. Daarom opent Zonneplan, innovatieve online speler in de zonnepanelenbranche, op 3 juni om 12:00 uur de eerste zonnepanelenwinkel in Ede.

Vernieuwend retailconcept
"Consumenten nemen geen genoegen meer met simpelweg een schap vol zonnepanelen. Consumenten willen beleving, zeker in de branche van duurzame energie", aldus Cees-Jan Klinge, retailmanager bij Zonneplan. Zonneplan is de afgelopen tijd aan de tekentafel gaan zitten om een winkelconcept te ontwikkelen dat het bestaande online advies optimaal samenbrengt met de beleving in de fysieke winkel.

Toenemende vraag naar duurzaamheid/duurzame energie
In 2015 werd in Nederland 5,5% (bron: Klimaatmonitor) van de energiebehoefte uit hernieuwbare energie gehaald, dat betekent dat er tot 2020 nog 8,5% aan hernieuwbare energie bij moet komen om de klimaatdoelstelling van de EU te behalen. De toenemende aandacht voor duurzaamheid werkt bijna één op één door in de vraag naar zonnepanelen. "Huishoudens weten tegenwoordig heel goed dat ze met een investering in duurzaamheid rendement kunnen maken", zegt Paul van der Klooster, directeur van Zonneplan. "Wat is er mooier dan én een betere wereld bouwen én daar financieel ook echt op vooruit gaan. Daarvoor geven wij onze klanten niet alleen de mogelijkheid om te besparen door middel van zonne-energie, maar zullen we ook zorg dragen voor de overige onderdelen van Trias Energetica", aldus Van der Klooster.

Ede trapt af
Zonneplan start haar eerste tijdelijke winkel in Ede, omdat deze gemeente hard op weg is om één van de duurzaamste gemeenten van Nederland te worden. Dit wordt vanuit allerlei hoeken van de samenleving gestimuleerd. De komende tijd zullen in meerdere regio's zonnepanelenwinkels geopend worden.
[EINDE PERSBERICHT]

Over Zonneplan:
Een oprecht advies en een montage uitgevoerd door vakkundige en beleefde installateurs. Zo willen wij Ede en omstreken laten profiteren van duurzame energie.

Geplaatst in:

Zonneplan B.V.

plaats:
Zwolle
website:
https://www.zonneplan.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234