Wie heeft de 'Beste veestapel van Nederland'?

Persuitnodiging

Arnhem, 2 juni 2016

Nederland kiest op 11 juni 2016 voor het eerst de beste melkveestapel van het land. De strijd om de 'Beste veestapel van Nederland' is een strijd die de hoge kwaliteit van onze koeien én het vakmanschap van veehouders verbindt. Welke veehouder heeft de veestapel waarin gezondheid, levensduur én economie het beste samenkomen?

115 melkveebedrijven uit het hele land doen mee aan de strijd. Zij zijn op allerlei punten beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bekeek onder andere de erfelijke aanleg van de dieren en of die aanleg in de praktijk ook uit de verf komt. Het gaat erom dat de koeien gezond oud worden en, daardoor, zeer economisch melk produceren.

Publieksjury
Het publiek bracht tijdens voorrondes duizenden stemmen uit, die belangrijk waren voor het nomineren van zes finalisten. Deze finalisten gaan op 11 juni, tijdens het CRV-event 'Veestapel naar je hart', de competitie met elkaar aan. Ze nemen daarbij een aantal van hun koeien mee. De publieksjury zal samen met de vakjury de definitieve winnaar aanwijzen.

Mede door de publieksinbreng is de 'Beste veestapel van Nederland' een belangrijke graadmeter van wat veehouders en betrokken burgers tegenwoordig belangrijke aandachtspunten vinden in de moderne melkveehouderij.

Programma
Het CRV-event 'Veestapel naar je hart' vindt plaats op 11 juni in de IJsselhallen te Zwolle.
Het programma ziet er als volgt uit:

- 09.30 uur Start CRV-Event: met koffie, koek en koeien op de vakbeurs

- 10.25 uur Farm Talk: symposium voor (jonge) bedrijfsopvolgers, met verkiezing
van 'Young Herdmanager of the Year'

- 13.00 uur Demo- en dochtergroepen: met zeven dochtergroepen, drie
demonstratiegroepen (mrij, kruislingen en levensproductie) en de live verkiezing van de favoriete dochtergroep door het publiek

- 14.40 uur Finale 'Beste veestapel van Nederland'

- 15.30 uur Bekendmaking winnaar 'Beste veestapel van Nederland'

- 17.00 uur Afsluiting

Uitnodiging
De media zijn van harte uitgenodigd om het CRV-event bij te wonen. We verzoeken u vriendelijk uw komst vóór 9 juni door te geven via : bertil.muller@crv4all.com. U krijgt dan een e-ticket toegestuurd dat u toegang tot het evenement verschaft.
Bij het aanmelden kunt u aangeven of u prijs stelt op een gesprek met de winnaar van de 'Beste veestapel van Nederland' en/of een directielid van CRV. Dit plannen wij dan in vanaf 16.00 uur.

CRV

plaats:
Arnhem

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234