NOVISOURCE BENOEMT ERIC DROSSAERT TOT INTERIM-CEO

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van woensdag 1 juni 2016 is Eric Drossaert (1964) benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van het aan Euronext Amsterdam genoteerde Novisource. Eric Drossaert zal deze positie naar verwachting tot en met 31 januari 2017 invullen, zodat in de tussentijd zorgvuldig een definitieve invulling voor de positie van CEO en CFO kan worden gevonden.

De leden van de Raad van Commissarissen van Novisource N.V., Juanita van Blokland en Jacques Brulot, zijn per 1 juni 2016 teruggetreden. Door het aftreden van deze twee leden van de Raad van Commissarissen zijn er per die datum twee vacatures ontstaan, naast de reeds bestaande vacature. Hoewel besprekingen met verschillende kandidaten voor de Raad van Commissarissen in een vergevorderd stadium zijn, waren op het moment van oproeping voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders nog geen kandidaten beschikbaar. Bij ontstentenis van alle commissarissen heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op grond van artikel 19.6 van de statuten van Novisource Philip van Blanken en Peter Specht aangewezen om voorlopig de aan de Raad van Commissarissen toebedeelde taken waar te nemen. Dit is een eerste stap naar hun verwachte voordracht tot benoeming in de Raad van Commissarissen.

Zodra Novisource de besprekingen met verschillende kandidaten voor de Raad van Commissarissen heeft afgerond en naast Philip van Blanken en Peter Specht andere beoogd commissarissen zijn gevonden, zal Novisource een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders oproepen en de kandidaten in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voordragen tot benoeming als lid van de Raad van Commissarissen van Novisource.

Eric Drossaert | Chief Executive Officer
De heer Eric Drossaert (1964) heeft ruim 30 jaar ervaring in diverse directieposities. Sinds 2015 is hij onder de naam Stemda Consultancy zelfstandig gevestigd en richt hij zich vooral op mkb-bedrijven die behoefte hebben aan (tijdelijke) management expertise. Daarvoor was hij in directiefuncties werkzaam bij Irmato, Eiffel en Nspyre. In de periode 1997-2009 was hij werkzaam als directeur binnen Ordina. Hij heeft daar gewerkt bij de divisies Finance, Sociale Zekerheid en Consulting. Eric Drossaert heeft een opleiding hbo Bedrijfseconomie en Bedrijfskundig management afgerond.

Philip van Blanken
Philip van Blanken (1962) heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT dienstverlening waarvan het merendeel bij commerciële organisaties. Momenteel is Philip van Blanken country manager bij Altran Nederland. Daarvoor was hij respectievelijk CEO van Nspyre en lid van het executive committee van Ordina. Philip van Blanken heeft Bedrijfskunde gestudeerd.

Peter Specht
De heer Peter Specht (1962) heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financiën, HRM en ICT, met name in de IT-branche. De laatste 8 jaar was hij mede-aandeelhouder en CFO bij Nspyre. Momenteel is Peter Specht werkzaam als Financieel directeur bij Altran Nederland. Peter Specht was mede-eigenaar van Fusion4 en werkte eerder voor Ordina. Hij heeft de opleiding heao Bedrijfskunde en een opleiding post-hbo Financieel management afgerond.

Voor meer informatie over dit persbericht:
Wouter Beuzel, Marketing, Communicatie & Investor Relations
+31 (0)30 850 44 44
ir@novisource.nl

Disclaimer
Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Bij onduidelijkheden is de Nederlandse tekst doorslaggevend.
Over Novisource N.V.
Het merkenportfolio van Novisource N.V. (NOVI: AEX) bevat de merken Novisource Banking & Investments, Novisource Insurance & Pensions, Novisource Information Management, B-street en Diesis Consultancy.

Dagelijks vertalen projectmanagers, businessconsultants en interim-managers van Novisource actuele en relevante thema's op het gebied van business en ICT naar de bedrijfsvoering en operationele processen van organisaties in vooral de financiële sector. Dit doen zij op een puur ondernemende wijze en met de benodigde realisatiekracht. Zo helpt Novisource organisaties zich te ontwikkelen en hun doelen te realiseren. Met Information Management richt Novisource zich ook op de sectoren Telecom, Technology en Utilities.

B-street matcht ZZP'ers op aantrekkelijke opdrachten op het snijvlak van business & ICT bij aansprekende opdrachtgevers binnen finance, zorg en e-commerce. Het gaat daarbij om tijdelijke opdrachten.

Diesis Consultancy is gespecialiseerd in complexe financiële administraties, processen en systemen. Diesis Consultancy heeft vooral kennis van applicaties zoals CODA, Icorp en SAP Business Objects.

Bezoek voor meer informatie over Novisource N.V. of haar werkmaatschappijen onze website www.novisource.nl, www.diesis.nl of
www.b-street.nl.

Novisource

plaats:
Nieuwegein

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234